Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR dhe BNT respektojnë pluralizmin

Pluralizmi i pikëpamjeve në çdo rubrikë aktuale publicistike me tematikë politike dhe ekonomike në mediat publike BNR (Radioja Kombëtare Bullgare) dhe BNT (Televizioni Kombëtar Bullgar) respektohet, është shënuar në raportin e Këshillit të Mediave..

botuar më 20-08-12 6.05.MD

Në Sofje shënuan Ditën Ndërkombëtare të Rinisë

Bashkia e Kryeqytetit shënoi Ditën Ndërkombëtare të Rinisë me dyer të hapura të muzeve dhe qendrave, si dhe me aktivitete sportive falas për të gjithë të rinj të moshës deri në 29 vjeç. Në disa prej parqeve të kryeqytetit u organizuan demonstrime të..

botuar më 20-08-12 5.35.MD

Fluturimet charter drejt Varnës dhe Burgasit janë pakësuar në mënyrë drastike

Gjatë stinës së tanishme verore fluturimet charter për në Varna janë ulur në mënyrë drastike 80%. Sipas fjalëve të drejtorit ekzekutiv të transportuesit kombëtar “Bulgaria Air” Hristo Todorov, cituar nga BNT, ekuipazhet marrin të gjitha..

botuar më 20-08-12 5.08.MD