Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

182 vjet nga lindja e revolucionarit Vasill Levski

Foto: BGNES

Me veprimtari të ndryshme në Bullgari shënohet përvjetori i 182-të i lindjes së Apostullit të Lirisë Vasill Levski. Në një ceremoni para monumentit të tij në Parkun e Borisit kryetarja e Kuvendit Popullor Cveta Karajançeva caktoi Levskin si apostull, iluminist, shenjtor, ekuivalent i ndërgjegjes, ligjshmërisë, bashkimit me Perëndinë, me fisin dhe me mëmëdheun. Secili duhet të zbulojë kuptimin dhe forcën e amaneteve të Apostullit Levski, theksoi në fjalimin e vet Nënpresidentja Ilijana Jotova. Në qytetin e lindjes së revolucionarit Karllovo, ku do të organizohen kremtimet më të mëdha, tashmë mbërritën pjesëmarrësit në marshimin “Nëpër gjurmët e Apostullit”.

Më shumë nga rubrika

U hoq masa për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev anuloi urdhëresën e vet për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në vendet publike të hapura dhe të mbyllura për shkak të mungesës së konsensusit publik. U rekomandojmë njerëzve për t’i përdorur maskat pasi..

botuar më 20-03-31 1.20.MD
Dunja Mijatović

Kritikë e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut në Bullgari

Komisarja e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut Dunja Mijatović paraqiti një raport për Bullgarinë ku bëhet thirrje për ndryshim të mënyrës në të cilën paraqiten grupet e minoriteteve në Bullgari, ku “gjuha e urrejtjes dhe diskriminimit kundër..

botuar më 20-03-31 1.08.MD

Avokatët apeluan mbajtjen e detyrueshme të maskave

Dhjetëra ankesa janë parashtruar në Gjykatën e Lartë të Kasacionit kundër urdhëresës së Ministrit të Shëndetësisë për mbajtjen e detyrueshme të maskave në vendet publike të hapura dhe të mbyllura. Ato janë parashtruar kryesisht nga avokatët me..

botuar më 20-03-31 12.55.MD