Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët po kontrollojnë online nëse janë prekur gjatë sulmit më të madh të hakerëve në Bullgari

Foto: corbisimages.com

Rreth gjysmë mln bullgarë tashmë kanë kontrolluar nëpërmjet një aplikacioni të posaçëm në internet nëse të dhënat e tyre tashmë janë rrjedhur pas sulmit të hakerëve në Agjencinë Kombëtare të të Ardhurave, gjatë të cilit rrodhën të dhënat e rreth 5 mln vetave. Rreth 75 për qind prej të kontrolluarve kanë marrë përgjigje pozitive. Partia Socialiste Bullgare (BSP) parashtroi në Parlament një kërkesë sipas së cilës qeveria duhet të sigurojë falas ndërrimin e dokumenteve personale të të prekurve nga sulmi i hakerëve. GERB i akuzoi socialistët se përpiqen të shkaktojnë panik në shoqëri. Agjencia e të Ardhurave bëri të ditur se nuk ka nevojë për ndërrim në masë të dokumenteve personale.

Më shumë nga rubrika

Për shkak të Covid-19 aktualizojnë planin kombëtar kundër epidemisë së gripit

Brenda një muaji qeveria do të aktualizojë dhe do të aplikojë Planin Kombëtar të Gatishmërisë për Pandeminë e Gripit. Këtë e votoi parlamenti me 170 vota “pro”, zero “kundër” dhe një të abstenuar. Propozimi u bë nga Partia Socialiste Bullgare..

botuar më 20-10-22 3.46.MD
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

botuar më 20-10-22 3.27.MD

Për shkak të Covid-19 rritet borxhi shtetëror

Borxhi i shtetit do të rritet deri në 38.8 miliard leva (19.84 euro) deri në fund të vitit 2023. Kjo theksohet në projekt strategjinë për menaxhimin e borxhit të Bullgarisë, botuar në sajtin e Ministrisë së Financave. Në periudhën e viteve 2021-2023..

botuar më 20-10-22 1.39.MD