Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

2.9 për qind inflacion vjetor në Bullgari

Foto: BGNES

Instituti Kombëtar i Statistikave njoftoi se indeksi i çmimeve të konsumatorëve në Bullgari për muajin korrik 2019 në krahasim me muajin qershor 2019 është 100.8 për qind, domethënë inflacioni mujor është 0.8 për qind. Inflacioni që nga fillimi i vitit (korriku 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.0 për qind, ndërsa inflacioni vjetor për korrikun e vitit 2019 kundrejt korrikut 2018 është 2.0 për qind.

Më shumë nga rubrika

Më 28 janar është duke u zhvilluar takimi i 14 vjetor i biznesit me qeverinë

Bullgaria nuk do të anulojë bordin monetar dhe kursin e fiksuar ndaj levit

Bullgaria nuk do të anulojë bordin monetar dhe kursin e fiksuar ndaj levit , deklaroi udhëheqësi i Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev. Tema kurrë nuk është shqyrtuar në bisedimet me institucionet financiare evropiane, nënvizoi drejtori i..

botuar më 20-01-28 12.04.MD

Bullgarët presin referendum për pranimin e euros

Gjysma e bullgarëve janë kundër pranimit të euros si valutë në vendin tonë, 19% e miratojnë hyrjen e valutës së përbashkët, kurse 31% prej të anketuarve nuk mund të japin mendim konkret, tregon studimi i agjencisë “Trend”. 54% prej..

botuar më 20-01-28 11.25.PD

Deri në fund të 2020 Bullgaria do të kufizojë furnizimet e gazit rus në 50%

Bullgaria do të vazhdojë të diversifikojë burimet dhe itineraret e veta për furnizim të gazit, deklaroi Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova, e cila është për vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në Uashington delegacioni bullgar..

botuar më 20-01-28 10.33.PD