Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

2.9 për qind inflacion vjetor në Bullgari

Foto: BGNES

Instituti Kombëtar i Statistikave njoftoi se indeksi i çmimeve të konsumatorëve në Bullgari për muajin korrik 2019 në krahasim me muajin qershor 2019 është 100.8 për qind, domethënë inflacioni mujor është 0.8 për qind. Inflacioni që nga fillimi i vitit (korriku 2019 kundrejt dhjetorit 2018) është 2.0 për qind, ndërsa inflacioni vjetor për korrikun e vitit 2019 kundrejt korrikut 2018 është 2.0 për qind.

Më shumë nga rubrika

Gjyqi refuzoi regjistrimin e Partisë “Nuk ka një shtet të tillë”

Gjykata Supreme e Kasacionit ripohoi refuzimin e Gjyqit të qytetit të Sofjes që partia e shoumenit Sllavi Trifonov “Nuk ka shtet të tillë” të regjistrohet në listën e partive politike. Refuzimi  është për shkak të simbolit të partisë – një pëllëmbë..

botuar më 20-01-21 5.19.MD

Mish pule me salmonel nga Polonia për tregun bullgar

Agjencia e Ushqimeve zbuloi më se 50 tonë mish pule me salmonel. Mishi prodhuar në Poloni u ndalua dhe nuk u lejua të hyjë në tregun bullgar. Ky mish u zbulua në kuadrin e kontrollit të forcuar të Agjencisë, të cilin ajo e ndërmori pasi në dhjetor të vitit..

botuar më 20-01-21 4.16.MD
Dragomir Dimitrov

Ish shef i zbulimit u akuzua në përhapjen e informacionit të klasifikuar

Ish drejtori i Agjencisë Shtetërore “Zbulim” dhe konsull i përgjithshëm i Bullgarisë në Mënik Dragomir Dimitrov u akuzua në përhapjen e informacionit të klasifikuar. Ai është me masë shtrënguese pasurore nga 2550 euro. Akuza e ngritur kundër Dimitrovit..

botuar më 20-01-21 3.58.MD