Kuvendi bullgar u njoh me skandalin e spiunimit

Foto: BGNES

Ministri i brendshëm Mlladen Marinov dhe kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë Kombëtare Dimitër Georgiev informuan Parlamentin në Sofje për akuzat ndaj kryetarit të lëvizjes “Filorusët” Nikollaj Malinov për spiunim në favor të Rusisë.

Mlladenovi informoi se në lidhje me këtë çështje janë ndalur përkohësisht tetë veta dhe janë bërë kontrolle dhe sekuestrime në territorin e qyteteve Sofje, Pernik dhe Breznik (Bullgari Perëndimore).

Georgievi pohoi se me ndihmën financiare të shtetasve rusë, me të cilët Malinovi ka mbajtur lidhje, janë financuar nisma me qëllim imponimin e politikave të caktuara në Bullgari. Njëri prej këtyre shtetasve është përfshirë në listat e sanksioneve të SHBA-së dhe BE-së për veprime kundër tërësisë territoriale të Ukrainës, tjetri është një oficer i rangut të lartë të inteligjencës ruse. Gjatë udhëtimeve të shumta të Malinovit në Rusi ai ka marrë nga këta persona udhëzime, në disa raste dhe mjete financiare. Ka përpiluar raporte në gjuhën ruse për domosdoshmërinë për riorientimin gjeopolitik të Bullgarisë.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari – Dita e 206

Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari. Hartohen kritere të qarta dhe të sakta për numrin e të sëmurëve me koronavirus në rajone. Nuk duhet të krijojmë ndjenjën e panikut dhe..

botuar më 20-09-29 7.36.MD
Trioja e Helmuar

Protestat në Bullgari po vazhdojnë

Pranë shatërvanit para Presidencës në Sofje po grumbullohen pjesëmarrësit në mbrëmjen e 83 të protestave me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë së Kryeministrit Bojko Borisov. Para hyrjeve të Këshillit të Ministrave dhe të Kuvendit Popullor ka prani..

botuar më 20-09-29 7.32.MD
Mustafa Karadajë

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë bëri thirrje për dialog për daljen nga kriza politike

“Sulmi i protestuesve kundër Lëvizjes për të Drejta dhe Liritë (DPS) /partia e tirqve etnikë dhe myslimanëve të tjerë në Bullgari/ tregon mungesën e perspektivës, mungesën e vizionit të qartë dhe të ideve nga ana e organizatorëve të protestës”...

botuar më 20-09-29 4.26.MD