Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Foto: arkiv

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien e sulmeve kibernetike”. Ministri i punëve të brendshme Mlladen Marinov deklaroi se pas sulmit kibernetik kundër institucionit bullgar për mbledhjen e tatimeve (Agjencia Kombëtare e të Ardhurave) tentativat e ngjashme kundër institucioneve shtetërore janë të përditshme. Ishte nënvizuar se pagat e njerëzve, të cilët merren me siguri kibernetike në sektorin shtetëror janë tepër të ulëta dhe kjo krijon pengesë të madhe për sigurimin e ekspertëve të kualifikuar. Ka nevojë dhe për bashkëpunim ndërkombëtar dhe për unifikimin e legjislacioneve kombëtare për kundërvënie më të suksesshme të kriminalitetit kibernetik në botë.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 229

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e..

botuar më 20-10-22 6.18.MD
Kostadin Angellov

Për shkak të pandemisë ulin kapacitetin e lokaleve deri në 50 për qind

Nga mesnata e 23 tetorit frekuentimi i diskotekave, lokaleve të natës dhe të argëtimit në të hapur dhe në të mbyllur lejohet nëse çdo njëri i sigurohen 2 metra katror nga sipërfaqja e përgjithshme tregtare. Këtë masë e shpalli ministri i..

botuar më 20-10-22 6.16.MD
Desisllava Ahlladova

Bullgaria e lajmëroi BE-në se do të heqë “pasaportat e arta” për të huaj

Ministrja e drejtësisë Desisllava Ahlladova siguroi komisionarin e drejtësisë Didie Rejnders, se Bullgaria e ndërmori hapa legjislativë për heqjen e regjimit të marrjes së shtetësisë bullgare kundrejt investimeve, transmetoi BTA. Në parlament..

botuar më 20-10-22 5.52.MD