Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeprokurori dhe zëvendësi i tij zhvilluan takim në “Eurojust”

Kryeprokurori Cacarov
Foto: BGNES

Prokurori i përgjithshëm Sotir Cacarov dhe Zv.Kryeprokurori Ivan Geshev zhvilluan një takim pune në Hagë me Presidentin e “Eurojust” Ladislav Harman. Temat kryesore të bisedimeve kanë qenë bashkëpunimi në kundërvënien e kriminalitetit të organizuar dhe korrupsionit, trafiku i qenieve njerëzore dhe migracioni ilegal.

Duke folur bashkëbiseduesit kanë përmendur disa shembuj për aksione të përbashkëta të suksesshme, si “Halifax – kundër migracionit ilegal, aksioni kundër financimit të terrorizmit sipas sistemit Havala, ndalimi në Spanjë i shefëve të grupeve për krime tatimore, ndalimi i autorëve të mashtrimeve telefonike në Rumani dhe aksioni në Norvegji kundër pornografisë së fëmijëve.

Numri i përgjithshëm i rasteve, mbi të cilat ka punuar zyra bullgare e “Eurojust”-it janë 454.


Më shumë nga rubrika

Për shkak të Covid-19 aktualizojnë planin kombëtar kundër epidemisë së gripit

Brenda një muaji qeveria do të aktualizojë dhe do të aplikojë Planin Kombëtar të Gatishmërisë për Pandeminë e Gripit. Këtë e votoi parlamenti me 170 vota “pro”, zero “kundër” dhe një të abstenuar. Propozimi u bë nga Partia Socialiste Bullgare..

botuar më 20-10-22 3.46.MD
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

botuar më 20-10-22 3.27.MD

Për shkak të Covid-19 rritet borxhi shtetëror

Borxhi i shtetit do të rritet deri në 38.8 miliard leva (19.84 euro) deri në fund të vitit 2023. Kjo theksohet në projekt strategjinë për menaxhimin e borxhit të Bullgarisë, botuar në sajtin e Ministrisë së Financave. Në periudhën e viteve 2021-2023..

botuar më 20-10-22 1.39.MD