Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria do t’i dërgojë Shqipërisë ndihmë humanitare

Foto: arkiv

Qeveria bullgare mori vendim për t’i dërguar Shqipërisë ndihmë humanitare për përballimin e pasojave të tërmetit gjatë muajit shtator. Kryedrejtoria “Siguria nga zjarri dhe mbrojtja e popullatës” pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme do të sigurojë transportimin e ndihmës humanitare si dhe të 1000 batanijeve. Kryqi i Kuq Bullgar do të dërgojë 50 shtretër dhe 50 dyshekë. Vlera e ndihmës humanitare është mbi 2500 euro.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët këmbyen qindra milion leva në euro

Pas informacioneve se mund të ketë ndryshim në këmbimin e levës me eron bullgarët reaguan duke i kthyer levat e tyre në euro. Të dhënat e Bankës Popullore Bullgare për depozitimet e familjeve tregojnë, se ka ulje në depozitimet në leva me më se 352 milion..

botuar më 20-02-25 7.31.MD

Presidenti kritikoi bisedimet për gazin me Rusinë

Vetëm Bullgaria mbeti pa çmime të ulura nga të gjitha 8 shtetet në procesin midis BE-së dhe Gazpromit. Paguajmë për gazin dy herë më shtrenjtë dhe kjo është e palejueshme, tha presidenti Rumen Radev. Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova duhet të..

botuar më 20-02-25 7.20.MD
Zotërinjtë Borisov dhe Anastasiadis

Bullgaria përkrah gazsjellësin EastMed

Partneriteti energjetik në vijën Izrael-Qipro-Greqi është strategjik, tha kryeministri bullgar Bojko Borisov para presidentit të Qipros Nikos Anastasiadis, i cili ndodhet për një vizitë në Bullgari. Sofja përkrah projektin EastMed. Ai ka rëndësi të madhe..

botuar më 20-02-25 5.32.MD