Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

14 mijë bullgarë do të mbeten pa punë deri më 2023, në se hyn në fuqi “Mobiliteti” i BE-së

Foto: БГНЕС

53% prej të gjitha kurseve të detyrueshme të transportuesve të mallrave do të jenë me mauna pa mallra – kjo do të thotë se ato nuk do të sjellin të ardhura për kompanitë e transportit, përkundrazi – do të gjenerojnë vetëm humbje. 14 000 nëpunës do të humbin punën e tyre deri në vitin 2023, po të hyjë në fuqi paketa “Mobiliteti I” dhe në se pozita e Bullgarisë nuk merret parasysh. Këto të dhëna janë ofruar nga rrjeti global KPMG, pas anketës së zhvilluar në sektorin e transportit, dhe ato ishin prezantuar në Ministrinë e Transportit.

Kompanitë do të duhet të rritin shpenzimet e tyre operative për pushimin e shoferëve jashtë kabinës së kamionit dhe për përdorimin e parkingjeve, për karburante dhe për dieta. Kështu bizneset e vogla nuk do të mund të vazhdojnë të punojnë, kurse të mëdhatë do të zhvendosin selitë e tyre në vende të tjera të BE-së.

12 700 kompani në Bullgari punojnë në sektorin e transportit tokësor. 75% prej tyre janë firma të vogla, të cilat disponojnë me jo më shumë se 5 kamionë. Të punësuarit në to janë 42 500 veta me pagë mesatare mujore 1750 euro. 25 800 automjete bullgare kanë qarkulluar në territorin e Evropës gjatë vitit 2018. 


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 90

Mënyrë e re për shpalljen e të dhënave për Covid-19 Që nga 5 qershori të dhënat për ecurinë e përhapjes së Covid në Bullgari do të sigurohen nëpërmjet Sistemit Kombëtar të Informacionit. Hollësi për epideminë do të jenë në dispozicion..

botuar më 20-06-05 8.16.MD

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion për 35 vjet. Kjo u bë e mundshme pasi Gjykata Supreme Administrative mbështeti vendimin e Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës me të cilin miratohen zgjedhja e Ministrisë..

botuar më 20-06-05 7.22.MD

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD