Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rritje me 28.1 për qind të prodhimit të perimeve të serrës gjatë vitit 2018

Foto: Radio Vidin

Prodhimi i perimeve të serrës shënon rritje me 28.1 % për vitin 2018 në krahasim me 2017-ën. Këtë e deklaroi Zëvendësministrja e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve Verginija Krësteva gjatë hapjes së një seminari në Plovdiv të Asociacionit bullgar të prodhuesve të produkteve të serrës për mbrojtjen bimore, bëri të ditur Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve. Ajo shtoi se vëllimi i perimeve të prodhuara të serrës gjatë 2018-ës është me përmasë 130,9 mijë tonë. Zëvendësministrja Krësteva njoftoi se deri tani sipërfaqja e përbashkët e serrave në vend është 916 hektarë. “Sipërfaqet e deklaruara me prodhimserre në fushatën për pagime direkte për vitin 2019 janë me përmasë 765 hektarë, ndërsa gjatë vitti 2015 ata kanë qenë 588 hektarë”, shtoi ajo.

Më shumë nga rubrika

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

botuar më 21-12-03 12.48.MD
Nikolla Minçev

Nikolla Minçev është kryetar i ri i Kuvendit Popullor

Deputetët e Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor zgjodhën për kryetar të Parlamentit Nikolla Minçev nga partia “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Ai u mbështet me 158 vota. Minçev është jurist dhe ka përvojë të gjatë si avokat. Ai është specialist..

botuar më 21-12-03 11.57.PD

Bullgaria kërkon rregullime në politikën e gjelbër të BE-së

Vendet e BE-së duhet të vendosin vetë se si të arrijnë qëllimet e përbashkëta të politikës së gjelbër të komunitetit sipas mundësive të tyre. Si një vend më i varfër, Bullgaria beson se qëllimet e përdorimit të energjisë së pastër për ngrohje dhe..

botuar më 21-12-03 10.35.PD
Подкасти от БНР