Fluturimi i ushtarakëve rusë mbi Bullgari ka qenë i koordinuar me palën bullgare

Godina e MPJ-së në Sofje

Avioni ushtarak i transportit i Rusisë An-124 me komplekse raketash C-400 në bord ka fluturuar mbi Bullgari më 22 dhe më 30 tetor pasi ka marrë leje nga vendi ynë, sqaroi Ministria bullgare e Punëve të Jashtme (MPJ). Fluturimet janë realizuar për shkak të stërvitjes së përbashkët serbo-ruse “Mburojë sllave” në territorin e Serbisë. Pala bullgare shënon se është respektuar rendi i dhënies së lejeve diplomatike për këtë lloj fluturimesh. Përkatësisht MPJ-ja e Bullgarisë e ka përshtatur lejen me ministritë e mbrojtjes dhe të transportit në përputhje me procedurat ligjore.

Më shumë nga rubrika

Sevda Dykanxhi nga Radio Bullgaria me çmim për kontributin në zhvillimin e bashkisë myslimane

Në një ceremoni Kryesia e Komuniteti Mysliman në Bullgari herën e tretë dorëzoi çmimet vjetore “Hoxhazade Mehmed Mukijddin efendi”. Dallimi është në emër të kryemyftiut të parë zgjedhur pikërisht më 9 dhjetor të vitit 1910. Ndër të dalluarit është edhe..

botuar më 19-12-09 12.26.MD

Bullgaria është vend me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor

Bullgaria është ndër vendet me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor, transmetoi BGNES. Në listën e indeksit të zhvillimit njerëzor (Human Development Index) nga 189 shtete gjithsej vendi ynë është 52-ta me rezultat 0.812. Kjo theksohet në një raport..

botuar më 19-12-09 12.09.MD
Dimitër Radev

Rritja ekonomike e Bullgarisë është një nga më të lartat në BE

Rezultatet në sektorin bankar po përmirësohen vitin e katërt me radhë. Aktiviteti kreditor është një nga faktorët kryesor për rritjen ekonomike të Bullgarisë, e cila është një nga më të lartat në BE. Treguesit e bankave përmirësohen, duke përfshirë edhe..

botuar më 19-12-09 11.49.PD