Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti ktheu kandidaturën e kryeprokurorit të porsazgjedhur

Rumen Radev
Foto: BTA

Presidenti Rumen Radev ktheu në Këshillin e Lartë Gjyqësor propozimin për emërimin e Ivan Geshevit kryeprokuror. Motivi i kreut të shtetit është, se ngritja e një kandidati për këtë post e privon procedurën nga konkurrimi. Shenja e shtetit demokratik është ekzistenca e alternativave për postet e larta shtetërore, theksoi zoti Radev. Zgjedhja e kryeprokurorit është një akt me rëndësi të lartë shoqërore dhe mënyra e zhvillimit të tij duhet të ngjallë besim, jo dyshime, tha presidenti. Në se këshilli përsëri do të miratojë kandidaturën e Geshevit, kreu i shtetit do të jetë i detyruar ta emërojë në këtë post.

Më shumë nga rubrika

Rritje e konsiderueshme e vdekshmërisë te ne

Epidemia e koronavirusit është një nga arsyet e rritjes së vdekshmërisë në vendin tonë. Në vitin e kaluar 124 mijë bullgarë kanë vdekur me një mesatare prej 108-110 mijë vetash për dhjetë vitet e fundit, tha për Nova TV Magdalena Kostova nga..

botuar më 21-04-13 11.55.PD

Të dyja dozat duhet të jenë prej një vaksine

“Nuk mund të injektohet dozë e dytë prej vaksinave të ndryshme kundër Covid-19, nuk ka studime klinike se kjo do të jetë efektive”, deklaroi për BNT doc. Mihaill Okolijski, përfaqësues i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Bullgarinë. Dje..

botuar më 21-04-13 10.49.PD

“Fletorja Zyrtare” publikoi emrat e deputetëve në Parlamentin e ri

Rezultatet e votimit për Legjislaturën e 45-të Kuvendit Popullor, shpërndarja e mandateve dhe emrat e deputetëve u botuan në numrin e sotëm të “Fletores Zyrtare”. Kjo do të thotë se Presidenti Rumen Radev mund të thërrasë Parlamentin e sapo..

botuar më 21-04-13 9.31.PD