Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shteti stimulon kthimin e specialistëve bullgarë nga jashtë

Foto: arkiv

Shteti është gati që nga viti 2020 t'u paguajë për një vit deri në 600 euro në muaj të gjithë bullgarëve të cilët kthehen nga jashtë për të punuar në Bullgari. Kushti është të prezantojnë kontratë me punëdhënës. Nuk është e domosdoshme që puna të gjendet nëpërmjet Zyrave të Punës, tha zëvendës ministrja sociale Zornica Rusinova. Qëllimi është që përderisa i porsakthyeri vendoset të mbulojë shpenzimet e qirasë dhe kujdeset për fëmijët. Në se është e domosdoshme do të sigurohet mësim i gjuhës bullgare dhe bursa për anëtarët e familjes të cilët janë me shtetësi të huaj. Për të punuar në krahina me paga më të ulëta dhe në qytetet jashtë Sofjes, Plovdivit dhe Varnës të porsaardhurit do të stimulohen edhe me gjysmën e pagës minimale mujore.

Më shumë nga rubrika

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

botuar më 21-12-03 12.48.MD
Nikolla Minçev

Nikolla Minçev është kryetar i ri i Kuvendit Popullor

Deputetët e Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor zgjodhën për kryetar të Parlamentit Nikolla Minçev nga partia “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Ai u mbështet me 158 vota. Minçev është jurist dhe ka përvojë të gjatë si avokat. Ai është specialist..

botuar më 21-12-03 11.57.PD

Bullgaria kërkon rregullime në politikën e gjelbër të BE-së

Vendet e BE-së duhet të vendosin vetë se si të arrijnë qëllimet e përbashkëta të politikës së gjelbër të komunitetit sipas mundësive të tyre. Si një vend më i varfër, Bullgaria beson se qëllimet e përdorimit të energjisë së pastër për ngrohje dhe..

botuar më 21-12-03 10.35.PD
Подкасти от БНР