Propozimi i Sofjes për krijimin e qendrës së koordinimit të NATO-së në Varnë

Jens Stoltenberg (majtas) dhe Bojko Borisov
Foto: BGNES - arkiv

Sekretari i përgjithshëm i NATO-së Jens Stoltenberg shpalli në Bruksel se në takimin e tij me të Kryeministri bullgar, Bojko Borisovi ka bërë propozim që në qytetin bregdetar Varna të vendoset një qendër e koordinimit të flotave detare të NATO-së në Detin e Zi. Aktualisht këto funksione hyjnë në përgjegjësitë e shtabit të forcave detare të NATO-së në Britaninë e Madhe.

Kryeministri Borisov komentoi se për këtë qendër ekziston marrëveshje paraprake dhe detyrat e saj do të jenë lidhur me “përmbajtjen”. “Bullgaria gjithmonë ka qenë kundër martinave ushtarake në Detin e Zi dhe prandaj qendra duhet të ketë vetëm rol përmbajtës”, shpjegoi Kryeministri.

Stoltenberg shpjegoi se sivjet vendet e NATO-së kanë zhvilluar pesë stërvitje në Detin e Zi, në kohën e të cilave kanë stërvitur sup me sup me flotat ukrainase dhe gjeorgjiane.


Më shumë nga rubrika

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

botuar më 20-01-17 6.33.MD

Westinghouse do të modernizojë centralin atomik “Kozloduy”

Kompania amerikane Westinghouse Electric Company nënshkroi marrëveshje për modernizimin e centralit atomik elektrik “Kozloduy”. Westinghouse bëri të ditur se pas punës së saj mbi sistemet e informacionit dhe të kontrollit të blloqeve..

botuar më 20-01-17 5.45.MD