Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria kërkon sistem për regjistrim të hershëm të ekstremizmit

Foto: Ministria e Punëve të Brendshme

Para një forumi ndërkombëtar në Sofje, kushtuar kundërvënies së ekstremizmit, ministri bullgar i punëve të Brendshme Mlladen Marinov tha se nuk ka rrezik për vendin tonë nga terroristët, të cilët kalojnë përmes territorit të vendit tonë, duke u kthyer nga Lindja e Mesme. “Në Bullgari rreziku është i ulët, por kjo nuk do të thotë se ne nuk marrim të gjitha masat e parandalimit” – tha Marinovi dhe bëri thirrje për krijimin e një sistemi për identifikimin e shenjave të hershme të ekstremizmit, duke filluar me gjuhën e urrejtjes. Sipas tij ka nevojë për qasje gjithëpërfshirëse për kundërvënien e këtyre dukurive.

Thellimi i bashkëpunimit në regjion është një premisë e domosdoshme për sigurinë jo vetëm në nivel kombëtar dhe regjional, por edhe në tërë Evropën – me këtë ranë dakord Ministri i punëve të brendshme i Maqedonisë së Veriut Oliver Spasovski, homologu i tij nga Kosova Ekrem Mustafa dhe Zv.Ministrja e punëve të brendshme e Shqipërisë Romina Kuko. Shtetet e Ballkanit Perëndimor bashkëpunojnë me njëri-tjetrin në luftën kundër terrorizmit dhe ekstremizmit, u bë e qartë nga fjalët e tyre. Ata nënvizuan rolin e Bullgarisë, e cila gjatë Presidencës së saj të Këshillit të Bashkimit Evropian e imponuan në rendin e ditës të BE-së perspektivën evropiane të vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe vazhdon të jetë e angazhuar me këtë çështje deri më sot. 


Më shumë nga rubrika

Bullgaria gjithnjë e ka përkrahur ndërtimin e Korridorit Jugor të Gazit

Në kuadrin e Takimit Vjetor të Forumit Ekonomik Botëror në Davos kryeministri Bojko Borisov u takua me presidentin e Azerbajxhanit Illham Aliev. Zoti Borisov theksoi, se bashkëpunimi në energjetikë midis Bullgarisë dhe Azerbajxhanit është në nivel..

botuar më 20-01-21 7.22.MD

Gjyqi refuzoi regjistrimin e Partisë “Nuk ka një shtet të tillë”

Gjykata Supreme e Kasacionit ripohoi refuzimin e Gjyqit të qytetit të Sofjes që partia e shoumenit Sllavi Trifonov “Nuk ka shtet të tillë” të regjistrohet në listën e partive politike. Refuzimi  është për shkak të simbolit të partisë – një pëllëmbë..

botuar më 20-01-21 5.19.MD

Mish pule me salmonel nga Polonia për tregun bullgar

Agjencia e Ushqimeve zbuloi më se 50 tonë mish pule me salmonel. Mishi prodhuar në Poloni u ndalua dhe nuk u lejua të hyjë në tregun bullgar. Ky mish u zbulua në kuadrin e kontrollit të forcuar të Agjencisë, të cilin ajo e ndërmori pasi në dhjetor të vitit..

botuar më 20-01-21 4.16.MD