Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Këshilli Konsultativ për Siguri Kombëtare shqyrtoi situatën në Lindjen e Mesme

Foto: BTA

Në mbledhjen e Këshillit Konsultativ për Siguri Kombëtare, të thirrur nga Presidenti Rumen Radev për shqyrtimin e tensionit në Irak dhe regjion, pjesëmarrësit u bashkuan rreth qëndrimit se ka nevojë për ulje të menjëhershme të tensionit, sepse kriza kërcënon paqen jo vetëm në plan regjional, por dhe në plan global. Këtë pozitë Bullgaria do ta mbrojë në të gjitha nivelet në plan kombëtar dhe ndërkombëtar. Shërbimet e sigurisë u ngarkuan me detyrën ta ndjekin situatën pa ndërprerje dhe t’i analizojnë të gjitha proceset me potencial për gjenerimin e rreziqeve për sigurinë kombëtare. Ministria e Punëve të Jashtme do të mirëmbajë një kapacitet për një kontakt të pandërprerë me shtetasit bullgarë në zonat e tensionit. Ministria e Mbrojtjes do të ndërmarrë masa për sigurimin e parrezikshmërisë së ushtarakëve bullgarë që marrin pjesë në misione dhe operacione përtej kufirit. Në rast ndryshimi të gjendjes do të ndërmerren masa suplementare për mbrojtjen e popullsisë dhe të objekteve nga infrastruktura kritike e vendit, vendosën pjesëmarrësit. Në debat morën pjesë Kryetarja e Parlamentit Cveta Karajançeva, Kryeministri Bojko Borisov, ministrat e punëve të jashtme, ministrat e punëve të brendshme, të mbrojtjes dhe të financave, shefi i mbrojtjes, udhëheqësit e shërbimeve speciale, si dhe përfaqësues të partive parlamentare. Pas mbledhjes Presidenti Radev u bëri thirrje vendeve që të mos ndërmarrin veprime që çojnë në rritje të tensionit dhe të mirëmbajnë dialog për zgjidhjen paqësore të situatës me mjete diplomatike. SHBA-ja dhe Irani duhet respektojnë  edhe Marrëveshjen Bërthamore të Iranit, komentoi gjithashtu Kreu i Shtetit.

Më shumë nga rubrika

Hristo Pançugov

Zëvendësimi i një ministri i la në hije mesazhet e partive në fillim të sesionit të ri parlamentar

Një ditë pas fillimit të sesionit të ri parlamentar (më 15 janar), reagimet në hapësirën publike sa i përket kësaj ngjarjeje tregojnë se synimet e shpallura të partive politike janë lënë në hije nga zëvendësimi i Ministrit të mjedisit dhe ujërave...

botuar më 20-01-16 3.29.MD

Forcat parlamentare deklaruan synimet e tyre për sezonin e ri politik

Nga partia në pushtet GERB paralajmëruan se tensioni në fillim të këtij viti kërkon që të tregohet vullnet për unitet dhe dialog ndërmjet forcave të ndryshme politike. GERB do të punojë për kthimin e krizës me mungesën e ujit të pijshëm në qytetin..

botuar më 20-01-15 2.57.MD

A do të ketë stuhi në qeverisje pas dorëheqjes së ministrit të mjedisit

Emocionet rreth krizës me furnizimin e ujit, e cila filloi në fund të vitit të kaluar, nuk qetësohen. Organizata të ndryshme të qytetarëve dhe partitë opozitare parashikojnë se kriza me ujin e pijshëm do të thellohet dhe do të shfaqen probleme të..

botuar më 20-01-14 3.44.MD