Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët nuk ankohen në situata problematike gjatë udhëtimeve

Foto: arkiv

Bullgarët paraqesin dy herë më pak ankesa në krahasim me qytetarët e tjerë të Bashkimit Evropian në se gjatë udhëtimit të tyre me transport publik hasin parregullsi, tregon analiza e Komisionit Evropian.

Vetëm 12% e bullgarëve dhe 23% e evropianëve të tjerë kanë paraqitur ankesa zyrtare pasi kanë pasur probleme serioze gjatë udhëtimit.

Më shpesh evropianët iu drejtojnë ankesat e tyre drejtpërsëdrejti shoferëve, derisa sipas bullgarëve kjo është një gjë e pakuptimtë.

Studimi tregon dhe këtë se ka diferenca të konsiderueshme dhe në mjetet e përdorura të transportit. Bullgarët më shpesh përdorin autobus – 39%, derisa në BE këtë mjet e përdorin vetëm 16% prej pasagjerëve. Me avion fluturojnë 8% prej bullgarëve dhe 27% prej njerëzve të tjerë në BE. Trenat i përdorin 34% prej evropianëve dhe vetëm 18% prej bullgarëve.


Më shumë nga rubrika

Ekatrina Zaharieva

Bullgaria dhe akoma 34 shtete të tjera do të luftojnë diskriminimin

Ministrat e jashtëm të 35 shteteve, ndër të cilat është dhe Bullgaria, shprehën shqetësim për shkak të rilindjes së antisemitizmit në shumë vende në botë . Në një takim në Bruksel ata miratuan deklaratë për kundërvënie të përbashkët të të gjitha..

botuar më 20-01-20 10.18.PD

Sot është dita e Shën Efthimit – Patrikut të Veliko Tërnovos

Kisha ortodokse bullgare sot kremton kujtimin e Shën Efthimit, i cili ka qenë Patriku i kraeqytetit mesjetar bullgar Veliko Tërnovo. Ai është lindur në vitin 1327 dhe që në moshën e re ka shkuar në manastirin e fshatit Kilifarevo që atëherë ka qenë..

botuar më 20-01-20 9.28.PD

Pavarësisht nga vështirësitë gjatë 2019-ës turizmi është në rritje

Të ardhurat nga turizmi ndërkombëtar në Bullgari nga janari deri në nëntor 2019 janë 3,6 mlrd. euro, informoi Banka Popullore Bullgare. Pavarësisht nga vështirësitë kjo është një rritje minimale prej 0,02% në krahasim me të njëjtën periudhë të..

botuar më 20-01-17 6.57.MD