Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shpopullimi dhe ikja e të rinjve jashtë vendit janë fikësimet e mëdha të bullgarëve

Foto: arkiv

Bullgarët kanë frikë më shumë për të ardhurat, sesa për shëndetin e vet, tregon studimi kombëtar i zhvilluar nga agjencia “Trend”. 69% shqetësohen se mund të ngelin pa para, kurse 23% - për këtë se mund të sëmuren nga ndonjë sëmundje e pashërueshme .

Sa i përket Bullgarisë më të mëdha janë frikësimet nga emigracioni jashtë vendit i të rinjve – 85%. Shpopullimi i vendit dhe ndotja e mjedisit janë problemet më të mëdha sipas 79 për qind prej të anketuarve. Mbi 2/3 kanë frikë se mund të ketë dështim në sistemin e pensioneve.

Sa i përket botës 66% prej bullgarëve kanë frikë nga ngrohja globale, 64% - nga ndonjë konflikt global.


Më shumë nga rubrika

Cilësia e Planit bullgar të Rimëkëmbjes është me rëndësi më të madhe për BE-në

Cilësia e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë është më e rëndësishme sesa shpejtësia e pagesave në kuadër të tij, tha kreu i Përfaqësisë së Komisionit Evropian në Bullgari Cvetan Kjullanov. Sipas tij, Komisioni Evropian zakonisht miraton..

botuar më 21-10-18 11.38.PD

17.59% janë të sapo infektuarit me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit

1000 janë rastet e reja të Covid-19 në vend gjatë 24 orëve të fundit, sipas portalit coronavirus.bg. 17.59% janë mostrat pozitive nga 5683 testet e kryera. 86.6 për qind e personave të sapo infektuar janë të pavaksinuar. Numri i pacientëve..

botuar më 21-10-18 9.02.PD

Gati 16% janë testet pozitive për Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit

1867 janë rastet e reja të koronavirusit në vendin tonë për 24 orët e fundit, ose 15.81% e 11 811 testeve të kryera. 85.54% e të infektuarve janë të pavaksinuar, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit në mesnatë. Më shumë janë rastet në Sofje..

botuar më 21-10-17 10.27.PD