Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Investimet në aeroportet bullgare janë për mbi 12 mln leva gjatë vitit 2020

Foto: arkiv

4.9 mln pasagjerë u mirëpritën në aeroportet në Varna dhe Burgas gjatë vitit të kaluar 2019 nga 35 mijë fluturime të avio-kompanive të huaja. Megjithë rritjen prej 50 për qind të trafikut nga viti 2015 deri në vitin 2018 koncesioneri i dy aeroporteve “Fraport Twin StarAirport Management” Sh.A. konstatoi 10.7 për qind ulje të trafikut të pasagjerëve në dy aeroportet gjatë vitit 2019. Qëllimi është që gjatë vitit 2020 përsëri të arrihet rritje. Prandaj punohet shumë për popullarizimin e bregdetit bullgar si një destinacion tërheqës turistik, i cili u përgjigjet shijeve të klientëve më kërkues. Edhe sivjet firma koncesionere e dy aeroporteve bullgare do të marrë pjesë në ekspozitat turistike në Londër, Berlin dhe Moskë, si dhe në shumë takime me përfaqësues të avio-kompanive evropiane dhe botërore. Çdo një prej tyre ka kritere të veta, sipas të cilave merr vendim nëse të përfshijë destinacione të reja. Kriteret kryesore janë interesi i njerëzve ndaj udhëtimit deri në këto vende dhe potenciali turistik në regjionin përkatës. Një fakt i rëndësishëm është gjithashtu mundësia e avio-kompanisë për t’i realizuar rregullisht fluturimet. Investimet e parashikuara nga koncesioneri në Varna dhe Burgas gjatë vitit 2020 do të jenë mbi 12 mln leva. Gjatë 13 viteve të fundit ato kanë qenë mbi 395 mln leva.


Më shumë nga rubrika

Rresht njerëzish para Institutit Kombëtar të Sigurimeve

COVID-19: Masa urgjente të qeverisë kundër papunësisë

Pas dy ditësh të bisedimeve të vështira mes qeverisë, nga njëra anë, dhe partnerëve socialë, nga ana tjetër, të përfaqësuar nga sindikatat dhe organizatat e punëdhënësve, qeveria miratoi një pako prej masash për kompensimin e humbjeve të biznesit nga..

botuar më 20-03-31 4.06.MD

Biznesi në kushtet e COVID-19

Në kushtet e krizës që filloi pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme në vend më 13 mars të këtij viti biznesi bullgar demonstron solidaritet dhe përgjegjësi sociale çdo ditë, megjithë dëmet që pëson. Edhe në këtë situatë mbetet në fuqi rregulli se..

botuar më 20-03-26 1.51.MD

Mundësitë e papërdorura të Bullgarisë Lindore

Bullgaria Lindore është ndarë në dy rajone – verior dhe jugor, kufiri mes të cilave është mali Stara Pllanina. Cilat janë specifikat e këtyre dy rajoneve? Biseda është me ekonomistin Adrian Nikollov nga Instituti i Ekonomisë Tregtare dhe fillon me..

botuar më 20-03-26 11.35.PD