Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Leva bullgare nënvleftësohet sipas ministrit bullgar të financave

Foto: EPA/BGNES

Duke iu referuar modeleve ekonometrike shfrytëzuara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar për vlerësim të kurseve valutore, ministri i financave Vlladisllav Goranov tha se leva bullgare nënvleftësohet. Herën e radhës ai përgënjeshtroi thëniet, se kursimet e bullgarëve do të humben pas hyrjes në eurozonë. Ai tha se vendi do të hyjë në eurozonë me kursin ekzistues levë-euro. Presidenti Rumen Radev bisedoi me drejtorin e Bankës Popullore Bullgare Dimitër Radev për aderimin e vendit me Mekanizmin e Kursit të Këmbimit ERM II, i cili është një hap i detyrueshëm për hyrje në eurozonë. Presidenti  theksoi domosdoshmërinë e plotësimit të angazhimit të parlamentit për garantimin e stabilitetit financiar, për informimin e shtetasve dhe për transparencë në punën e institucioneve.

Më shumë nga rubrika

Regjistrimi paraprak i popullsisë në Bullgari do të jetë elektronik

Komisioni Qendror i Regjistrimit të Popullsisë vendosi se për shkak të situatës epidemiologjike në vend regjistrimi paraprak i popullsisë dhe i fondit të banesave në Bullgari të zhvillohet në mënyrë elektronike. Regjistrimi paraprak zhvillohet nga ora 00.00..

botuar më 20-04-10 1.09.MD

Tregtia e Bullgarisë me BE-në në fillim të vitit 2020 shënon rritje

Instituti Kombëtar Statistikor njofton, se në shkurt të këtij viti tregtia e Bullgarisë me BE-në shënon rritje në import me 4.4 për qind ndërsa në eksport me 4.9 për qind në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Partnerët kryesorë të vendit në..

botuar më 20-04-10 12.13.MD

43 për qind prej bullgarëve mendojnë se të ardhurat e tyre do të ulen për shkak të Covid-19

Një anketim i Agjencisë Sociologjike “Trend” tregon se 43 për qind prej bullgarëve mendojnë se të ardhurat e tyre do të ulen për shkak të Covid-19. 1/3 prej të anketuarve kanë frikë se mund të humbasin punën e tyre. Sociologët evidentojnë  shqetësim në..

botuar më 20-04-10 12.01.MD