Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Diferenca në pagat e mesme mujore në Bullgari është më se 4 herë

Foto: arkiv

Në 7 bashki bullgare pagat janë më të larta se sa në kryeqytet, tregon një anketim i Institutit të Ekonomisë së Tregut. Megjithëqë Sofja është lidere ekonomike, paga mesatare në kryeqytet është 795 euro, përderisa në bashkitë e qyteteve Kozlloduj 817 euro, Radnevo – 976 euro, Pirdop – 916 euro, Devnja – 857 euro, Gëllëbovo – 817 euro, Suvorovo – 806 euro. Ato janë bashki të vogla ku janë të përqendruara ndërmarrje të energjisë dhe të përpunimit dhe miniera. Diferenca në përmasën e pagave mujore në bashkitë e ndryshe është 4 herë. Në fund të klasifikimit janë bashkitë e vendbanimeve Kovaçevica dhe Koçerinovo, me rrogë të mesme mujore 248 euro. Në 27 bashki papunësia është nën 4 për qind, përderisa në Sofje është nën 2 për qind. Më se 120 mijë ndërmarrje janë të përqendruara në kryeqytet.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria do të mund të blejë me këste teknikë luftarake nga SHBA

Teknikë luftarake me këste do të mund të blejë në të ardhmen Bullgaria nga SHBA-ja. Për këtë e kanë njoftuar Ministrinë e Mbrojtjes nga Agjencia amerikane për bashkëpunim në fushën e mbrojtjes. Mundësia për pagesa me këste ofrohet, sepse Bullgaria..

botuar më 20-04-08 7.02.MD

Rritje e vogël e numrit të të infektuarve me Covid-19 në Bullgari

Gjatë ditës së sotme janë pohuar akoma 12 raste të reja të koronavirusit – 7 në Sofje, 3 në Kjustendill (Bullgari Jugperëndimore) dhe 2 në Smoljan (Bullgari Jugore). Kështu numri i të prekurve në Bullgari bëhet 593, tregojnë të dhënat e Shtabit..

botuar më 20-04-08 5.47.MD
Pllamen Dimitrov - shefi i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari

Sindikatat: Vendimi i Kuvendit për dhurimin e pagave është në kundërshtim me Kushtetutën

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari insiston për ndryshimin e vendimit të Kuvendit Popullor të marrë më 6 prill 2020, në të cilin thuhet se deputetët, ministrat dhe shefat e agjencive ekzekutive shtetërore duhet të dhurojnë pagat e veta..

botuar më 20-04-08 5.33.MD