Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mitropolitët u bënë thirrje besimtarëve për t’i zbatuar masat kundër COVID-19

Foto: BGNES

Mitropoliti i Kishës Ortodokse Bullgare për Evropën Perëndimore dhe për Evropën e Mesme Antoni u bëri një thirrje të posaçme bullgarëve besimtarë nga dioqeza e tij përtej kufirit që të respektojnë masat e vendosura për COVID-19 nga autoritetet vendase. Mesazhe të tilla ndaj klerit dhe besimtarëve tashmë bënë edhe mitropolitët e Varnës, Plovdivit dhe të Stara Zagorës. Atje, ku tempullit janë të hapur dhe ka mundësi për liturgji publike Mitropoliti Antoni rekomandon që priftërinjtë dhe të gjithë nëpunësit e kishës të jenë shumë striktë ndaj kërkesave për higjienën, të ketë distancë mes besimtarëve në tempull dhe të krishterët të mos i puthin ikonat e shenjta, por vetëm të përulen para tyre.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Petkova

Bullgaria është në pritje të gazit të Izraelit dhe Qipros

Furnizimet e ardhshme të gazit nga Mesdheu Lindor do të kenë një kontribut të konsiderueshëm për diversifikimin dhe konkurrencën e çmimeve jo vetëm në Bullgari, por edhe për Evropën Juglindore. Këtë e tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova..

botuar më 21-01-28 4.41.MD

Bullgaria duhet të ruajë një ushtri prej të paktën 43 vetash

Qeveria miratoi një Program për Zhvillimin e Forcave të Armatosura, transmetoi BTA. Numri i tyre deri në vitin 2032 duhet të jetë jo më pak se 43 000 veta, me një rezervë prej 3000 vetash. Shpenzimet për mbrojtjen duhet të arrijnë 2% të PBB-së së..

botuar më 21-01-28 3.24.MD

Sipërfaqet biologjike në Bullgari – gjithnjë e më të pakta

Bullgaria mbeti në fund të klasifikimit evropian për nga sipërfaqet biologjike, tregojnë të dhënat e Eurostatit. Sipas tyre gjatë 4 viteve të fundit trojet, të cilat përdoren për prodhim biologjik, janë pakësuar me 27%. Pas nesh radhiten vetëm..

botuar më 21-01-28 3.13.MD