Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria siguron 30 mln euro në përkrahje të personelit shëndetësor

Л
Foto: EPA/BGNES

Ministria e Shëndetësisë nënshkroi marrëveshje në kuadrin e programit operativ “Zhvillimi i resurseve njerëzore”, me të cilën 30,68 mln. euro (60 mln. leva) prej fondeve të programit do të përdoren në përkrahje të personelit mjekësor dhe jomjekësor, i cili merret drejtpërsëdrejti me rastet e koronavirusit në Bullgari.

Mjetet do të sigurojnë shtesë mbi pagën e 14 mijë nëpunësve, të cilët do të marrin 511 euro (1000 leva) më shumë me rogën e tyre për muajin mars.

Është planifikuar dhe blerja e pajisjeve mbrojtëse (personale dhe kolektive), të cilat do të përdoren për parandalimin e infektimit të personelit me COVID-19.


Më shumë nga rubrika

COVID-19 në Bullgari: Dita 25

Qeveria kërkon zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme edhe 1 muaj Qeveria propozon që gjendja e jashtëzakonshme të vazhdojë deri më 13 maj. Vendimi duhet të miratohet nga Kuvendi Popullor. Bullgaria po përdor të gjitha resurset e saj në..

botuar më 20-04-01 9.02.MD
Test PCR për COVID-19

Kryeministri bullgar kërkoi nga SHBA teste PCR për COVID-19

Kryeministri Bojko Borisov zhvilloi bisedë telefonike me Sekretarin shtetëror të SHBA-së Mike Pompeo. Të dy kanë diskutuar masat, të cila Bullgaria dhe SHBA-ja po imponojnë për parandalimin e përhapjes së COVID-19. Në bisedë është bërë e qartë se..

botuar më 20-04-01 8.30.MD

Softuer izraelit mund t’i ndjekë bullgarët me COVID-19

Një kompani izraelite i ka propozuar qeverisë bullgare një platformë online për përpunimin e të dhënave. Softueri ndjek të infektuarit me koronavirus, kontaktet e tyre dhe në se ato respektojnë kushtet e karantinës . Brenda periudhës së testimit do të..

botuar më 20-04-01 8.20.MD