Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Deri në 17 prill Bullgaria mbetet e mbyllur për të huajit nga një sërë shtetesh

Foto: dnevnik.bg

Bullgaria i mbyll kufijtë e saj deri në 17 prill. Masa u përket të gjithëve të cilët nuk janë shtetas evropianë, ose mbërrijnë nga këto shtete, të cilat janë anëtare të BE-së, ose janë nga Hapësira e Shengenit: Italia, Spanja, Franca, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, Gjermania, Holanda (Niderlanda) dhe Zvicra. Këtu bëjnë përjashtim vetëm shtetasit bullgarë, anëtarët e familjeve të tyre dhe personat me statusin e qëndrimit të përhershëm, ose të vazhdueshëm në territorin e vendit. Këtë e bënë të ditur nga Kryedrejtoria “Policia Kufitare” duke saktësuar se kufizimi i përkohshëm është për të gjitha pikëkalimet, pavarësish se çfarë është mjeti i transportit – ajror, detar, hekurudhor, automobilistik.

Më shumë nga rubrika

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD
Emill Karanikollov

Këshilli Konsultativ i Ekspertëve do të ndihmojë ekonominë bullgare

Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov hapi mbledhjen e parë të Këshillit Konsultativ të Ekspertëve pranë ministrisë. Qëllimi kryesor i këshillit është të analizojë gjendjen dhe perspektivat para ekonomisë bullgare dhe të bëjë analiza dhe parashikime...

botuar më 20-06-05 6.24.MD

Ofrojnë zëvendësim të disa shkronjëve në llogari të të tjerëve në tastierën bullgare

Filolog paraqitën në Institutin Bullgar të Standardizimit kërkesë për ndryshime në tastierën sipas Standardit Shtetëror Bullgar. Ata motivohen me domosdoshmërinë e përditësimit të normave nga viti 1978. Ndër ndryshimet e kërkuara është heqja e germave të..

botuar më 20-06-05 6.07.MD