Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U hoq masa për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse

Foto: BGNES

Ministri i Shëndetësisë Kirill Ananiev anuloi urdhëresën e vet për mbajtjen e detyrueshme të maskave mbrojtëse në vendet publike të hapura dhe të mbyllura për shkak të mungesës së konsensusit publik. U rekomandojmë njerëzve për t’i përdorur maskat pasi dalin nga shtëpitë e tyre. Përdorimi i maskave është një mundësi për shmangien e aplikimit të masave më të rrepta parandaluese. Qeveria premtoi se shteti do të blejë 1 mln maska mbrojtëse për qytetarët me mundësi më të kufizuara financiare dhe për ara që nuk kanë mundësi për t’i blerë në dyqane dhe farmaci. Kemi arritur marrëveshje për 2 mln maska nga Kina dhe presim që të transportohen në kuadrin e një jave.

Më shumë nga rubrika

Gjobat për shkeljet rrugore do të verifikohen edhe online

Gjobat për shkeljet rrugore dhe të gjitha shkeljet e bëra mund të verifikohen edhe online. Këtë e njoftuan nga Agjencia shtetërore “Administrim Elektronik”. Qasja e sistemit kryhet me nënshkrim të kualifikuar elektronik ose kod personal të identifikimit..

botuar më 20-06-05 6.36.MD
Emill Karanikollov

Këshilli Konsultativ i Ekspertëve do të ndihmojë ekonominë bullgare

Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov hapi mbledhjen e parë të Këshillit Konsultativ të Ekspertëve pranë ministrisë. Qëllimi kryesor i këshillit është të analizojë gjendjen dhe perspektivat para ekonomisë bullgare dhe të bëjë analiza dhe parashikime...

botuar më 20-06-05 6.24.MD

Ofrojnë zëvendësim të disa shkronjëve në llogari të të tjerëve në tastierën bullgare

Filolog paraqitën në Institutin Bullgar të Standardizimit kërkesë për ndryshime në tastierën sipas Standardit Shtetëror Bullgar. Ata motivohen me domosdoshmërinë e përditësimit të normave nga viti 1978. Ndër ndryshimet e kërkuara është heqja e germave të..

botuar më 20-06-05 6.07.MD