Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një eurodeputet bullgar e akuzoi BE-në për hipokrizi

Angell Xhambazki
Foto: BGNES

Eurodeputeti bullgar Angell Xhambazki e akuzoi Bashkimin Evropian për hipokrizi për shkak të pakos “Mobilitet”. Në një sesion të Parlamentit Evropian për shqyrtimin e masave kundër Covid-19 ai deklaroi se qindra mijëra shoferë – bullgarë, polakë, rumunë dhe çekë, shpëtojnë jetën e njerëzve në Belgjikë, Francë, Gjermani, Holandë (Niderlandë). Tani ata janë mirëseardhur. Tani nuk i dëbojnë. Tani nuk ka pako “Mobilitet”. Tani ata punojnë nga 12 orë, flenë në kabina dhe nuk i dërgojnë në vendet e tyre të lindjes. Por pas krizës Brukseli do që 200 000 veta të mbeten pa punë. Xhambazki e akuzoi Komisionin Evropian se reaksioni i tij kundër koronavirusit është i vonuar dhe kjo ka çuar në marrjen e të gjitha këtyre masave kombëtare dhe mbylljen e kufijve.

Më shumë nga rubrika

Fillon një program në mbështetje të biznesit të vogël dhe të mesëm

Kompanitë e vogla dhe të mesme do të mund të marrin kredi nga bankat tregtare, të garantuara 80% nga Fondi i Fondeve, ndërsa banka do të marrë riskun për pjesën tjetër prej 20%. Masa është pjesë e programit për rimëkëmbje të shpallur sot nga..

botuar më 21-06-22 4.00.MD
Aleksandër Zllatanov

Fillon një fushatë informimi midis romëve për vaksinimin

Ministria e Shëndetësisë është duke marrë masa për të informuar pakicën rome në lidhje me vaksinimin kundër Covid-19, tha zëvendësministri Aleksandër Zllatanov. Në ministri u mbajt një takim me ndërmjetësuesit shëndetësorë në lagjet rome...

botuar më 21-06-22 1.29.MD

6 parti po hyjnë me siguri në parlamentin e ri

Tre javë para zgjedhjeve parlamentare, GERB-SDS dhe "Ka një popull të tillë" /ITN/ ndajnë 1.5%, sipas një sondazhi përfaqësues kombëtar të Trendit, i cili u zhvillua nga 11 deri në 18 qershor me kërkesë të gazetës "24 çasa". Parlamenti i..

botuar më 21-06-22 10.11.PD