Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prodhuesit e perimeve do të marrin ndihmë suplementare nga shteti

Ministrja e Bujqësisë Desisllava Taneva
Foto: BGNES

Prodhuesit e perimeve do të ndihmohen suplementarisht nga shteti. Kjo u bë e qartë në briefingun e jashtëzakonshëm të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva.

Propozimi është i prodhuesit Krasimir Kunçev dhe parashikon që prodhuesit e perimeve, të cilët prodhojnë dhe shesin produktet e veta, të marrin subvencion suplementar si përqindje e të ardhurave të tyre. Kjo do të stimulojë tregtinë legale me faturat, të cilat do të jepen sipas çmimit real dhe jo sipas një çmimi më të ulët, siç ishte deri tani.

Më shumë nga rubrika

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angellov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD

Kryeministri Bojko Borisov është për bashkëpunim të ngushtë midis BE-së dhe NATO-s

Zbatimi i Programit Strategjik për Sigurim në periudhën 2019-2024 po vazhdon të jetë një angazhim kategorik i liderëve të BE-së, tha Kryeministri Bojko Borisov në video-konferencën të liderëve të bashkësisë. Tema kryesore në ditën e dytë të..

botuar më 21-02-26 4.00.MD