Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banja Mbretërore në Banjka shkëlqen në pamjen e saj autentike

Foto: BGNES

Godina emblematike e Banjës Minerale në Bankja së shpejti do të hapë dyer për vizituesit e saj. Ajo ka një histori mbi 100 vjeçare, ndërsa ndërtimi i saj ka filluar që në vitin e largët 1907, nën udhëheqjen e arkitektit të njohur gjerman Karl Hoheder (1854-1917). Për katër vjet vepra arkitekturore është përfunduar krejtësisht dhe banja fillon të presë vizituesit e parë.

Rinovimi i ndërtesës filloi në vitin 2018, ndërsa salla qendrore e pushimit dhe dhoma me pishinën autentike janë restauruar plotësisht. Për rimëkëmbjen e tyre janë përdorur fotografi të vjetra të dhomave, ndërsa një prodhues bullgar i fajancës arriti të prodhojë pllakat me ngjyrën e njëjtë dhe një kafene moderne të stilit të Vjenës.

Më shumë nga rubrika

Më 1 qershor dorëzohen çmimet “Molla e Artë” për kontribut në mbrojtjen e fëmijëve në Bullgari

Rrjeti Kombëtar i Fëmijëve i cili bashkon afro 150 organizata civile të fëmijëve dhe të familjeve tek ne, vitin e dhjetë me radhë do të dorëzojë çmimet “Molla e Artë”. Ky dallim jepet për kontribut në mbrojtjen e të drejtave dhe mirëqenies së..

botuar më 20-05-31 6.45.PD

Bullgarë nga jashtë tregojnë histori frymëzuese për atdheun

Vallë, a të mungon në të vërtetë Bullgaria zbulosh kur mbetesh të jetosh jashtë shtetit për më shumë kohë. Dhe në se ndonjëri t’i drejtojë pyetje cila do të jetë dita më e lumtur për ty, me zemër të hapur dhe pa asnjë dyshim i përgjigjesh – kjo..

botuar më 20-05-31 6.30.PD

Bashkia e qytetit bregdetar Burgas shënon Ditën Ndërkombëtare për Luftimin e Pirjes së Duhanit

Dita Ndërkombëtare për Luftimin e Pirjes së Duhanit u shënua për herë të parë më 31 maj 1988 me iniciativë të Organizatës Ndërkombëtare të Shëndetësisë. Qëllimi është të përqendrohet vëmendja e shoqërisë mbi rreziqet e pirjes së duhanit për..

botuar më 20-05-31 6.15.PD