Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti bëri thirrje për ndryshimin e politikës tatimore

Presidenti Radev
Foto: BTA

Investimi në pikat shtetërore të karburantit në kushte të paqarta nuk mund të garantojë rentabilitet. Ky hap tregon se shteti nuk ia del mbanë në luftën me kartelet e lëndëve djegëse dhe në sigurimin e një mjedisi efektiv të konkurrencës së lirë, komentoi Presidenti Radev gjatë vizitës së tij në qytetin Sadovo.

Me rastin e propozimit për TVSH-në më të ulët për hotelet dhe restorantet, Radev vuri në dukje se politika tatimore në vend nuk është e drejtë, sepse modeli i tanishëm ngarkon me tatime të larta të varfrit dhe njerëzit e klasës së mesme.

Më shumë nga rubrika

Qytetarë protestues mirëpritën deputetët e rinj

Ambientalistët organizuan një protestë gjatë hapjes zyrtare të Legjislaturës së 47-të të Kuvendit Popullor. “Greenpeace” i priti deputetët me një shishe "Ujë me qymyr" për të tërhequr vëmendjen e tyre për efektin negativ të nxjerrjes së qymyrit..

botuar më 21-12-03 12.48.MD
Nikolla Minçev

Nikolla Minçev është kryetar i ri i Kuvendit Popullor

Deputetët e Legjislaturës së 47 të Kuvendit Popullor zgjodhën për kryetar të Parlamentit Nikolla Minçev nga partia “Po e vazhdojmë ndryshimin”. Ai u mbështet me 158 vota. Minçev është jurist dhe ka përvojë të gjatë si avokat. Ai është specialist..

botuar më 21-12-03 11.57.PD

Bullgaria kërkon rregullime në politikën e gjelbër të BE-së

Vendet e BE-së duhet të vendosin vetë se si të arrijnë qëllimet e përbashkëta të politikës së gjelbër të komunitetit sipas mundësive të tyre. Si një vend më i varfër, Bullgaria beson se qëllimet e përdorimit të energjisë së pastër për ngrohje dhe..

botuar më 21-12-03 10.35.PD
Подкасти от БНР