Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bilanci pozitiv tregtar mbështet rritjen ekonomike në Bullgari

Foto: arkiv

Rritja ekonomike në Bullgari u vonua gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 për shkak të konsumit të kufizuar që para pandemisë së koronavirusit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar Statistikor. Gjatë tremujorit të parë të 2020 produkti i brendshëm bruto u rrit me 0.3 për qind në krahasim me tre muajit e fundit të vitit 2019, kur u rrit me 0.8 për qind. Mbi bazë vjetore vonesa e rritjes ekonomike është 2.4 për qind pasi në fund të vitit 2019 ishte 3.1 për qind. Bilanci tregtar është pozitiv – në Bullgari eksporti tejkalon importin gjatë tremujorit me më se 370 milion leva.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 425

Kufizimet për ballot dhe dasmat u hoqën Bullgaria renditet e 20-ta në sëmundshmëri nga Covid-19 dhe e dyta në vdekshmëri në BE, njoftoi Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Prof. Kostadin Angellov në brifingun e rregullt mbi situatën..

botuar më 21-05-06 7.11.MD

Hiqet karantina e detyrueshme për të gjithë qytetarët që hyjnë në Shqipëri nga Greqia dhe Maqedonia e Veriut

Me vendim të Komitetit Teknik të Ekspertëve për situatën e epidemisë dhe masat antikovid të Shqipërisë nga data 5 maj 2021 shfuqizohet karantina e detyrueshme për të gjithë qytetarët që hyjnë në vend nga Maqedonia e Veriut dhe Greqia...

botuar më 21-05-06 6.52.MD

Autoritetet po synojnë 50 000 vaksinime në ditë

“Pfizer” është vaksina më e preferuar. Shumica u vendosën në grup midis 25 dhe 49 vjeç. Aktualisht ka doza të mjaftueshme dhe në javën e fundit të majit priten të furnizohen edhe 400 000 doza të tjera, tha Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Prof...

botuar më 21-05-06 5.26.MD