Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Imazhi i gruas përmes shikimit të industrisë bashkëkohore dhe reklamës

Alla Georgieva
Foto: Ani Petrova

Piktorja Alla Georgieva është një nga themelueset e grupit artistik të grave “Tetë mars”, i cili përmes eventeve të veta artistike provokon diskutime të lidhura me temat për feminizmin dhe orientimin seksual. Me ekspozitën “Muzeu i gruas” Alla shtron pyetje, ndër të cilat janë: a arritëm barazimin e shumëpritur të gjinive, a kemi nevojë për feminizëm, cili është roli bashkëkohor i gruas.  Në muzeun shtëpi “Vera Nedkova” ajo tregon shembuj vizual, të cilët tregojnë qëndrimin ndaj femrës si ndaj një objekti seksual, reklama, të cilat përdorin trupin e gruas për shitjen e malrave, fotografi. Më shpesh objektet e renditura përdorin gjuhën e humorit, për të prezantuar gruan në situatë poshtëruese. Koleksioni është mbledhur nga Alla Georgieva në vazhdim të 20-vjetëve. Ekspozita mund të shihet deri në fund të shtatorit.


Më shumë nga rubrika

Pikturat e Maja Doçevës “flasin” në një gjuhë universale

Bollëkun e ngjyrave në malet vendase dhe në oborret e qytetit gjatë të gjitha stinëve të vitit, pikërisht ato ka mbledhur në pikturat e veta piktorja Maja Doçeva. Ajo thotë se, çdo një nga pikturat është shprehje e njëfarë përjetimi, e emocionit..

botuar më 21-06-21 7.15.PD

Paco Martin: “Më pëlqen të theksojë bukurinë e ditëve të përditshme”

Si shprehen emocione me lapsa me ngjyra? Këtë do tua thotë më mirë piktori spanjoll Paco Martin. Lapsat me ngjyra janë mënyra e tij shprehëse dhe ai me kënaqësi eksperimenton me forma, vëllime, tekstura dhe përbërje, që të mundohet të rikrijojë..

botuar më 21-06-14 10.36.PD

Skulptori Pavell Kojçev me një provokacion të ri artistik – “Larja”

Nga bregu i pellgut afër fshatit Osikovica shtrihet një pamje e jashtëzakonshme - një larje e përbashkët e kafshëve të egra dhe e personaliteteve me famë botërore. "Larja" është një provokacion tjetër artistik i skulptorit Pavell Kojçev, me të..

botuar më 21-06-09 7.15.PD