Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vendpushimi malor Pamporovo hap stinën më 3 korrik

Foto: Tanja Ivanova, BNR

Më 3 korrik hapet stina verore në vendpushimin Pamporovo në malin Rodope. Programi veror i vendpushimit ka qëllim për të bërë njerëzit për të lëvizur sa më shumë, të merren me sport dhe të jenë ndër natyrën malore, si një prevencë kryesore kundër viruseve.

Në ditën e hapjes së stinës do të punojë falas parku “Jazovira”, i cili u bë atraksion i dashur veror në pushimore. Do të hap dyer edhe “Vellopark Pamporovo” – parku më i madh i specializuar për çiklizëm malor në Bullgari dhe në Ballkan. Qendra vendase turistike ka përgatitur shëtitje turistike deri në majat Murgavec dhe Snezhanka, Liqenet e Smoljanit, Observatorin e Rozhenit etj.

Në fillim të korrikut do të hapen shumica e hoteleve të mëdha në Pamporovo.


Më shumë nga rubrika

Në strofkën e diellit: Stranxha

Në mes të vjeshtës, kur rrezet e diellit janë më të dëshirueshme, ju ofrojmë një shëtitje në Bullgarinë Juglindore, ku, në shumicën e rasteve, dielli është veçanërisht bujar. Stranxha është një vend magjik që nderon lindjen e diellit për jetën..

botuar më 21-10-24 12.15.MD
Forumi i qytetit antik romak Avgusta Trajana

Rajoni i Stara Zagorës po bëhet një vend i preferuar për turizëm

Në fund të verës numri i fjetjeve në vendet për një akomodim afatshkurtër në rajonin e Stara Zagorës janë rritur gati me 30%, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Këtë e tregojnë të dhënat e Byrosë Territoriale të statistikës -..

botuar më 21-10-24 9.25.PD

Varna tërheq entuziastët e biçikletave malore me 14 itinerare

Tifozët e biçikletave malore tani mund të shtojnë ndaj itinerareve të tyre të dashura akoma14 rrugë të reja, të cilat gjenden në faqen turistike të Bashkisë së qytetit Varn a . Ato janë me gjatësi të ndryshme dhe nivel të ndryshëm të..

botuar më 21-10-23 7.15.PD