Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kontroll i forcuar për respektimin e masave kundërepidemike në Sofje

Foto: БГНЕС

Në transportin urban të kryeqytetit ka kontroll në masë për mbajtjen e maskave mbrojtëse. Gjoba është 300 leva (153 euro). Kontrolli u vendos pasi sot hyri në fuqi urdhëresa e Ministrit të Shëndetësisë Kirill Ananiev për mbajtjen e detyrueshme të maskave në të gjitha ambientet e mbyllura dhe jo vetën në transportin urban, siç ishte deri tani. Deri në fund të muajit biletat për transportin urban do të mund të blihen nga kontrolluesit.

Do të forcohen masat për ruajtjen e masave kundërepidemike edhe në vendet ku grumbullohen njerëzit e rinj.

Më shumë nga rubrika

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollimin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angelov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD

Kryeministri Bojko Borisov është për bashkëpunim të ngushtë midis BE-së dhe NATO-s

Zbatimi i Programit Strategjik për Sigurim në periudhën 2019-2024 po vazhdon të jetë një angazhim kategorik i liderëve të BE-së, tha Kryeministri Bojko Borisov në video-konferencën të liderëve të bashkësisë. Tema kryesore në ditën e dytë të..

botuar më 21-02-26 4.00.MD