Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dhanë urdhra për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike në Bullgari

Ministri Kirill Ananiev
Foto: Këshilli i Ministrave

Ministri i Shlndetësisë Kirill Ananiev dha katër urdhra për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike deri më 15 korrik.

Në urdhrin për hyrje në territorin e Bullgarisë shënohet se ndalesa nuk u përket personave që udhëtojnë me qëllim studime dhe realizimin e veprimtarive të ndryshme lidhur me përfundimin e vitit shkollor 2019-2020. Lejohet hyrja edhe për shkak të studimeve dhe provimeve praktike, si dhe për përgatitjen e vitit shkollor 2020/2021, kur kjo nuk mund të realizohet në distancë.

Mbajtja e maskave mbrojtëse në transport, spitale dhe në ambientet e mbyllura publike është e detyrueshme, përveç në restorante dhe lokale dhe gjatë kohës së zhvillimit të veprimtarive të ndryshme fizike në të mbyllur.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 154

Gjermania do të testojë për Covid-19 bullgarë nga tri regjione Që nga sot Gjermania shpall si të rrezikshme tri regjione në vendin tonë për shkak të epidemisë – Varna, Bllagoevgrad dhe Dobriç, bëri të ditur MPJ-ja bullgare. Të gjithë që..

botuar më 20-08-08 5.37.MD

Protestat antiqeveritare hynë në muajin e tyre të dytë

Sonte është dita e 31 e protestave. Edhe këtë mbrëmje protestuesit do të grumbullohen nën dritaret e pushtetit që të kërkojnë dorëheqjen e qeverisë dhe të Kryeprokurorit. Ata kërkojnë gjithashtu aplikimin e votimit në distancë dhe të atij me makina, si..

botuar më 20-08-08 5.33.MD
Kryekomisari Georgi Haxhiev

Drejtoria e Punëve të Brendshme e Kryeqytetit: Barrikadat do të hiqen

Drejtoria e Punëve të Brendshme e Kryeqytetit do të punojë për rimëkëmbjen e ritmit normal të qytetit dhe barrikadat do të hiqen. Këtë e bëri të ditur në një briefing kryekomisari Georgi Haxhiev, shef i Drejtorisë. Në një aksion mesnate policia..

botuar më 20-08-08 5.07.MD