Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

S’ka vend për panik sa i përket koronavirusit

Prof. Mira Kozhuharova
Foto: BGNES

S’ka vend për panik për shkak të shpërndarjes së Covid-19, tha për BNR-në specialistja e virusologjisë Mira Kozhuharova.

Me lehtësimin e masave parandaluese është normale që virusi të përhapet më lehtë. Rezultatet e kësaj përhapjeje vazhdojnë të jenë pozitive, sepse pavarësisht nga rritja e të infektuarve, numri i pacientëve në gjendje të keqe nuk është i lartë. Bëhet fjalë për vatra të infektimit, të cilat lindin nga njëra-tjetra.

Koronavirusi nuk është një sëmundje që do të na detyrojë të ndalojmë jetën tonë normale dhe nga kjo pikëpamje është i drejtë vendimi për lehtësimin e masave parandaluese. 


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov mori pjesë online në Asamblenë e përgjithshme të OKB-së

“Rendi ditor për zhvillim të qëndrueshëm deri në vitin 2030” është shumë i rëndësishëm për Bullgarinë, si çelës për përballimin e pabarazive dhe arritjen e një shoqërie prosperuese dhe paqësore, tha Kryeministri Bojko Borisov para takimit për..

botuar më 20-09-18 6.32.MD

Covid-19 në Bullgari – Dita e 195

Zgjatje të gjendjes së jashtëzakonshme epidemike deri në fund të nëntorit propozoi Kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë Kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë doc. Angell Kunçev i ka propozuar Këshillit të Ministrave për ta..

botuar më 20-09-18 5.54.MD

Presidenti shqyrtoi perspektivat ekonomike me investitorë nga SHBA-ja

Presidenti Rumen Radev dhe Dhoma Tregtare Amerikane në Bullgari shqyrtuan mundësinë për rritje të investimeve me vlerë të lartë të shtuar. Dhoma bashkon mbi 330 kompani amerikane, bullgare dhe multikombëtare që kanë veprimtari në vend dhe..

botuar më 20-09-18 5.06.MD