Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

PE-ja miratoi paketën e kundërshtuar nga Bullgaria “Mobilitet”

Foto: Reuters

Parlamenti Evropian miratoi përfundimisht rregullat e reja për transportin e mallrave brenda Bashkimit Evropian. Janë hedhur poshtë të gjitha propozimet për amendamente dhe ndryshime në paketën “Mobilitet”.
Shoferët nuk do të mund të përdorin më pushimet e tyre javore në kabinën e automjetit. Në se kalojnë pushimet jashtë shtëpisë, akomodimi në hotel do të mbulohet nga punëdhënësi. Imponohet dhe një afat 4-ditësh i pritjes mes transportimeve të ndryshme në të njëjtën vend me të njëjtin kamion. Pas kalimit të tetë javëve jashtë shtetit, ku është regjistruar mauna, ajo detyrimisht duhet të kthehet në të, edhe në se nuk mund të transportojë mall dhe duhet të kthehet boshë.

8 shtete, ndër të cilat është Bullgaria, do të apelojnë tekstet e reja legjislative në Gjykatën e Bashkimit Evropian. Sipas tyre kthimi i automjeteve në vendin e regjistrimit do të sjellë ndotje suplementare dhe është jashtë çdo logjike ekologjike.


Më shumë nga rubrika

Afro 2/3 prej bullgarëve janë duhanpirës

Sipas një studim të “Organizatës Kombëtare të Pacientëve” 59% e bullgarëve të moshës nga 19 deri në 64 vjeç janë duhanpirës. Pothuajse të gjithë prej të anketuarve pinë cigare dhe shumë pak prej tyre përdorin produkte duhani pa tym, ose cigare..

botuar më 20-08-11 7.16.MD

Protestat dhe përgatitja për zgjedhje – një kombinim 2 në 1

Në sfondin e protestave që po vazhdojnë në vend dhe jashtë shtetit me qëllim dorëheqjen e qeverisë në krye me kryeministrin Bojko Borisov dhe të kryeprokurorit Ivan Geshev disa shohin fillimin e retorikës zgjedhore. Çfarë po ndodh në hapësirën shoqërore..

botuar më 20-08-11 3.35.MD

Krasimir Baçev nga Çekia: Ka probleme në komunikimin me shtetin

“Unë nuk pushoj së punuari dhe së menduari për Bullgarinë, sepse merrem me transport autobusi dhe çdo ditë  jam në kontakt me dhjetëra bullgarë, të cilët udhëtojnë midis Çekisë dhe Bullgarisë.  Çdo ditë këtu vijnë njerëz, të dëshpëruar nga jeta të..

botuar më 20-08-11 2.47.MD