Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presim lajmin zyrtar për aderimin e Bullarisë në ERM II

euro
Foto: arkiv

Vendet nga Eurozona janë gati të përkrahin Bullgarinë dhe Kroacinë që të hynë në mekanizmin ERM-II, i cili është etapa paraprake para implementimit të euros, bëri të ditur Reuters, duke cituar burimet e veta në BE.

Vendimi është i sigurt, pasi dy vendet kanë marrë përkrahjen përfundimtare të ministrave të financave të Eurozonës dhe BE-së.

Të premten dhe të shtunën Eurofin do të zhvillojë një takim video dhe pritet se vendimi do të shpallet pas mbylljes së bursave apo gjatë fundjavës dhe në këtë mënyrë do të evitohen spekulimet.

Pasi dy vendet hyjnë në dhomën e pritjes së Eurozonë, pas 2 vjetësh pritet se mund të fillojnë përgatitjen praktike për aderim në Eurozonë. Jo më herët se 2023 mund të presim dhe përdorimin e euros në dy shtetet. 


Më shumë nga rubrika

Ofertat për punë janë përgjysmuar

Ofertat e punës janë ulur 40% gjatë vitit të fundit, tregojnë të dhënat e platformës më të njohur në Bullgari për oferta në tregun e punës, cituar nga reporterët e BNR-së. Të dhënat janë për muajin korrik të këtij viti në krahasim me periudhën e..

botuar më 20-08-07 3.41.MD
Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

botuar më 20-08-05 12.54.MD
Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov

Dorëzuan certifikata investimi për 55 mln euro

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov dorëzoi 4 certifikata për investime të klasës “A”, bëri të ditur Zyra e Shtypit pranë Ministrisë. “Harmony 2012” në Kërxhali investon 23 mln euro në një instalim për përpunimin e materialeve që përmbajnë..

botuar më 20-08-04 2.02.MD