Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

5 milionë euro do të përdoren në përkrahje të turizmit

Foto: BTA

Pak mbi 5 milionë euro (10 milionë leva) nga programi operativ “Inovacione dhe aftësi konkurruese” do të ridrejtohen për të ndihmuar sektorin turistik për shkak të pandemisë nga Covid-19. Këtë e ka deklaruar Kryeministri Bojko Borisov në takimin e zhvilluar me përfaqësues të degës turistike. Nga qendra qeveritare e shtypit vënë në dukje se tanimë janë përcaktuar kriteret për aplikim të firmave nga sektori. Sipas Ministres së Turizmit Marijana Nikollova këto para janë të domosdoshme për operatorët turistikë dhe për agjencitë turistike”. Pritet që skema të fillojë të punojë në fund të muajit gusht, njoftuan reporterët e Radios Kombëtare Bullgare.


Më shumë nga rubrika

Mustafa Karadajë

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë bëri thirrje për dialog për daljen nga kriza politike

“Sulmi i protestuesve kundër Lëvizjes për të Drejta dhe Liritë (DPS) /partia e tirqve etnikë dhe myslimanëve të tjerë në Bullgari/ tregon mungesën e perspektivës, mungesën e vizionit të qartë dhe të ideve nga ana e organizatorëve të protestës”...

botuar më 20-09-29 4.26.MD

Theksi në buxhetin për vitin 2021 do të jenë vendbanimet e vogla

Kryeministri Bojko Borisov përshëndeti kryetarët e porsazgjedhur të bashkive nga GERB për paraqitjen e tyre të suksesshme në zgjedhjet e pjesshme. “ Kjo është një shenjë e besimit ndaj nesh dhe pritjeve të njerëzve ”, vuri në dukje ai në..

botuar më 20-09-29 4.04.MD

Presidenti Rumen Radev: Do të propozoj amendamente në Kushtetutë pas zgjedhjeve

Presidenti Rumen Radev shpalli se do të parashtrojë ndryshimet e veta në Kushtetutë pas zgjedhjeve të reja parlamentare. Sipas tij nuk ka shkak që të parashtrohen propozime për ndryshime në ligjin kryesor për këtë Parlament. “Do t’i parashtroj kur..

botuar më 20-09-29 3.54.MD