Ish-Kryeministri Ivan Kostov: Ka të ngjarë që të ketë krizë politike para zgjedhjeve

Ish-Kryeministri Ivan Kostov
Foto: Ani Petrova

Ka të ngjarë që të ketë krizë politike para zgjedhjeve të rregullta parlamentare gjatë pranverës së vitit 2021. Një prognozë të tillë bëri para BNR-së Ivan Kostov – Ish-Kryeministër i Bullgarisë në periudhën 1997-2001.

Sipas tij “kjo krizë do të ndodhë në rast gërshetimi të krizës shëndetësore dhe pamundësisë së spitaleve për të pranuar pacientë në gjende të rëndë shëndetësore, nga njëra anë, dhe krizës ekonomike dhe nivelit jashtëzakonisht të ulët të besimit ndaj pushtetarëve, nga ana tjetër.”

Një qeveri teknike do të ishte në një gjendje më të leverdishme, sepse pritjet ndaj saj do të ishin më të ulëta. Detyra e qeverisë teknike duhet të jetë zhvillimi me kohë i zgjedhjeve të ndershme dhe jo përballimi i krizës shëndetësore dhe ekonomike pa parlament prapa tyre, është i mendimit Ivan Kostov.

Më shumë nga rubrika

Kryeministri Bojko Borisov: Raporti i KE-së është objektiv

Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se raporti i djeshëm për sundimin e ligjit në atë pjesë, e cila i përket Bullgarisë është objektiv, bëri të ditur nga Brukseli korrespondentja e BNR Angelina Piskova. Duke hyrë në takimin e liderëve të BE-së në..

botuar më 20-10-01 6.35.MD

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në media, evidentoi Komisioni Evropian

Bullgaria ka probleme në sistemin gjyqësor dhe në mediat theksohet në raportin e parë të Komisionit Evropian për superioritetin e ligjit në shtetet anëtare të BE-së. Në dokument shprehet shqetësim lidhur me përndjekjen e korrupsionit në..

botuar më 20-09-30 4.14.MD
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Monitorimi mbi Bullgari do të vazhdojë, është e mendimit Nënpresidentja Ilijana Jotova

Përveç raporteve për sundimin e ligjit do të vazhdojë edhe monitorimi mbi Bullgari në kuadrin e mekanizmit për monitorim dhe bashkëpunim dhe “kjo do të prishë imazhin e vendit tonë në një situatë mjaftë të ndërlikuar në Bashkimin Evropian”. Këtë e..

botuar më 20-09-30 2.02.MD