Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Foto: arkiv

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e Bujqësisë.

Ndihma është për përmirësimin e likuiditetit të ekonomive bujqësore, të cilat i kanë shtyrë kreditë e veta dhe nuk janë në gjendje t’i shlyejnë në kushtet e pandemisë. Për këto mjete do të kërkohet notifikim nga Komisioni Evropian. Borisov shtoi gjithashtu se janë siguruar mbi 13 mln euro (26 mln leva) për blegtorët që kanë pësuar humbje për shkak të thatësirës.

Më shumë nga rubrika

Prodhimi i frutave dhe i perimeve në Bullgari është jashtëzakonisht i pamjaftueshëm

Bullgaria është e njohur me frutat dhe perimet e veta të shijshme të cilat i lind toka jonë. Traditat në kopshtarinë bullgare i kanë dhënë bazë këtij sektori në një sërë vendesh të tjera evropiane. Por del se në ditët tona prodhimi i frutave dhe i..

botuar më 20-10-15 7.05.PD

Parashikime të ndryshme për uljen e produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë

Në raportin e fundit “Perspektiva ekonomike botërore” të Fondit Monetar Ndërkombëtar, për Bullgarinë fondi pret uljen e produktit të brendshëm bruto nga 4 për qind për vitin 2020, dhe rritje ekonomike nga 4.1 për qind për 2021. Në parashikimin..

botuar më 20-10-15 4.05.PD
Ministrja Petkova

Ministrja e Energjetikës: Nuk mund të heqim dorë nga projekti për centralin atomik “Belene”

“Vendi ynë nuk mund të heqë dorë nga ndërtimi i blloqeve të reja në centralin atomik “Belene”. Një prej shkaqeve për këtë është se centralet që punojnë me qymyrgure duhet të dalin nga eksploatimi. Me vendim të qeverisë po vazhdon zbatimi i..

botuar më 20-10-14 10.42.PD