Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria është ndër vendet në Evropën Juglindore që harxhojnë më shumë mjete për shkak të koronavirusit

Foto: bcci.bg

Kriza ekonomike në Bullgari po thellohet, ndërsa vendi radhitet ndër shtetet që harxhojnë më shumë mjete financiare për shkak të koronavirusit. Prandaj pritet që rimëkëmbje ekonomike të jetë më e ngadaltë dhe më e vështirë pas tkurrjes së prognozuar të PBB-së

Pritet që gjatë 2020-ës tkurrja e rritjes së ekonomisë bullgare të jetë 7%, ndërsa papunësia të tejkalojë 10%, tregon edicioni i sivjetshëm i Dhomës Tregtare Industriale Bullgare., i cili disponon të dhëna për treguesit ekonomikë të vendit gjatë 2019-ës dhe i krahason me 27 klasifikime ndërkombëtare.

Dokumenti konstaton se Bullgaria e përmirëson pozitën e vet – nga vendi i 77 në vendin e 71, për nga indeksi “Mungesë korrupsioni”, por e keqëson sa i përket superioritetit të ligjit, prosperitetit dhe kushteve të biznesit.

Më shumë nga rubrika

Më të kërkuarit në tregun e punës janë punëtorët me një kualifikim më të ulët

Qendrat kryesore ekonomike tërheqin më shumë krah pune. Kjo është si pasojë nga vendet më të mira të punës, të cilat ofrojnë një mundësi më të mirë për realizim, tregon një analizë e Institutit për Ekonominë e Tregut. Numri i të punësuarve në..

botuar më 21-06-16 11.59.PD

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD