Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillojnë gërmime në pesë objekte arkeologjike pranë qytetit Pleven

Foto: rim-pleven.com

Pesë ekipe arkeologjike fillojnë gërmime në rajonin e qytetit Pleven të Bullgarisë Qendrore Veriore. Drejtori i Muzeut Historik Regjional në Pleven arkeologu Vollodja Popov tha se gërmimet pranë fshatit Telish do të jenë me rëndësi të madhe sepse bëhet fjalë për një objekt të rëndësishëm nga kalkoliti i vonshëm me rëndësi për mbarë Ballkanin. Sipas arkeologut ekipi aty do të punojë për studimin e kalkolitit të hershëm i cili nuk është mjaftë i hulumtuar.


Më shumë nga rubrika

Paraqitja më e hershme e efekteve të murtajës në Evropë daton që nga viti 1349. Njerëzit mbajnë arkivole me të vdekurit në qytetin Belg Tournai.

Për shkak të kolerës në shekullin e 19-të në vendin tonë u vendosën shërbimet e para të karantinës

Murtaja, lisi, tifoja, tuberkulozi, kolera...Më vonë gripi spanjoll, në ditët tona – koronavirusi. Epidemitë nëpër trojet bullgare kanë një forcë shkatërruese. Ato ndikojnë jo vetëm mbi demografinë, por ndryshojnë ecurinë e historisë. I tillë është..

botuar më 20-11-28 5.15.PD

100 vjet nga nënshkrimi i Traktatit të Neuilly-sur-Seine

Traktati u nënshkrua më 27 nëntor 1919 në komunën franceze të Parisit Neuilly-sur-Seine. Dokumenti iu imponua Bullgarisë pas humbjes së saj në Luftën e Parë Botërore /1914-1918/. Me nënshkrimin e tij nga Kryeministri i atëhershëm Aleksandër..

botuar më 20-11-27 1.34.MD

Manastiri i Shenjtë i Rilës jep shpresë dhe qetësim në ditët e sprovave

Megjithëse qëndrojmë në shtëpitë tona nga frika e epidemisë, ne nuk harrojmë të kërkojmë Zotin atje ku më mirë dëgjohet lutja jonë e sinqertë . Lutësit përmbushin tempujt çdo ditë dhe pelegrinët shkojnë në një pelegrinazh në ndonjë nga vendet e..

botuar më 20-11-26 7.20.PD