Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Paralajmërim për efikasitetin e maskave në shkollë

Foto: arkiv

Mbajtja e një maske gjatë tërë ditës në shkollë fsheh rreziqe, paralajmëroi alergologu Tihomir Mustakov. Para takimit të 19 të specialistëve në fushën e mjekësisë organizuar nga fondacioni MOST mjeku rekomandoi që fëmijët të mos grumbullohen në një vend gjatë pushimeve mes orëve të mësimit dhe të dalin jashtë shkollës, ku ajri është më i pastër.

Nxënësit mbeten në shkollë rreth 8 orë, madje më shumë. Mbajtja e një maske gjatë tërë kësaj periudhe fsheh rreziqe nga përhapja e infeksioneve të tjera. Në rast ngjitjeje eventuale të virusit Covid maska mund të humbasë funksionin e vet mbtojtës.

Duhet të ketë instruksione të qarta për mbajtjen e maskave, kur të hiqet dhe ku të vendoset, sepse në qoftë se ajo bie në dysheme, ose shkëmbehet me maskën e një fëmije tjetër, atëherë do të ketë efekt të kundërt, paralajmëron eksperti. 

Më shumë nga rubrika

Lehtësuan emërimin e punonjësve nga vende të treta

Parlamenti ndryshoi Ligjin për të Huajt dhe lehtësoi migracionin e punonjësve. Shfuqizohet studimi i detyrueshëm i tregut të punës nga punëdhënësi, kur punëson shtetas të vendeve të treta dhe sigurimi i punës së pari për bullgarët...

botuar më 21-02-26 5.04.MD

Në qoftë se vaksinimi vazhdon ka shpresë për kontrollin e koronavirusit

Bullgaria do të marrë mbi 400 000 doza të Moderna dhe 1 milion të Pfizer nga maji deri në qershor. 160 000 doza të AstraZeneca priten brenda disa ditësh, bëri të ditur në Varna Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angellov, njoftoi BTA. Ai..

botuar më 21-02-26 4.17.MD

Kryeministri Bojko Borisov është për bashkëpunim të ngushtë midis BE-së dhe NATO-s

Zbatimi i Programit Strategjik për Sigurim në periudhën 2019-2024 po vazhdon të jetë një angazhim kategorik i liderëve të BE-së, tha Kryeministri Bojko Borisov në video-konferencën të liderëve të bashkësisë. Tema kryesore në ditën e dytë të..

botuar më 21-02-26 4.00.MD