Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjatë muajit tetor fillon votimi për “Iluministin e Vitit”

Foto: arkiv

10 janë finalistët në fushatën kombëtare “Iluministi i Vitit”, organizuar nga Radioja Kombëtare Bullgare (BNR). Tashmë 7 vjet nëpërmjet votimit caktohen njerëzit, të cilët sot na inspirojnë, krijojnë ndryshimin dhe bëjnë të mira. Juria i zgjodhi finalistët ndër 117 nominime në fushatën e sivjetshme. Tradicionalisht nuk konkurrojnë politikanë, protestues, ose gazetarë.

Votimi i publikut për fituesin është gjatë muajit tetor. Kush është “Iluministi i Vitit 2020” sipas traditës do të shpallet më 1 nëntor – festa e iluministëve bullgarë.

Më shumë hollësi për 10 iluministët mund të lexoni KËTU.

Më shumë nga rubrika

Teatri Satirik në Sofje – një vend i sigurt në kushtet e Covid-19

Teatri Satirik në kryeqytet tregon dhjetë shkaqe të cilët e radhitin ndër vendet më të sigurta publike në kohën e pandemisë. Spektatorët hyjnë dhe dalin përmes portave të ndryshme të gjera, ndërsa lëvizja realizohet nëpër korridore që nuk..

botuar më 20-10-19 2.56.MD

Tre kombësi me një ekspozitë të përbashkët për gratë – heroina

Qendra çeke në Sofje prezanton tre projekte - nga Çekia, Sllovakia dhe Bullgaria, të lidhura me personazhet e grave - të dashura dhe kontradiktore, të nderuara dhe të urryera, por të cilat kanë lënë gjurmë në histori dhe i kanë dhënë mundësi gjysmës së..

botuar më 20-10-17 6.05.PD
Kate Winslet

Kate Winslet në film për një kripto-mbretëreshë bullgare

Kate Winslet do të luajë në një film për mashtrime me kripto-valutë OneCoin, pas së cilës qëndron bullgarja Ruzha Ignatova. Filmi do të sqarojë aferën famëkeqe të miliardave, që përpara ca kohe tronditi rrethet financiare dhe do të mundohet të..

botuar më 20-10-14 7.05.PD