Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mbetet ndihma për shfrytëzimin e shërbimeve kryesore për turizmin e brendshëm

Foto: tourism.government.bg

Ndihma e njëhershme nga 210 leva për shfrytëzimin e shërbimeve kryesore për turizëm të brendshëm në vendet e akomodimit për ata që punojnë në vijën e parë do të jetë në përkrahje të tërë sektorit deri më 30 nëntor 2021. Këtë e njofton Ministria e Turizmit. Gjatë gjendjes së jashtëzakonshme iu dha mundësi për uljen e tarifave të koncesionit me 50 për qind në kusht se koncesioneri do të ulë çmimet për përdoruesit. Në një takim me koncesionerë në pushimoren Sllënçev Brjag zëvendës kryeministrja Marijana Nikollova tha se koncesionerët e 56 plazheve detare aplikuan për uljen e taksave gjatë verës. Megjithëkëtë në telefonin e Ministrisë së Turizmit erdhën shumë sinjale të përdoruesve për etiketimin e pa saktë të shërbimeve në plazh, për zona të paqarta për pajisjet e paguara të plazhit, për probleme me çadrat dhe shezlongjet në zonat e paguara.


Më shumë nga rubrika

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD
Nikollaj Denkov

Vaksinimi kundër Covid-19 u jep mësuesve dy ditë pushim

Mësuesit do të marrin dy ditë pushim nëse vaksinohen kundër Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov. Ai e argumentoi vendimin me sëmundjen e përkohshme që mësuesit mund të merrnin pas imunizimit. Denkov sqaroi se deri..

botuar më 21-07-23 6.59.MD
Toshko Jordanov dhe Hristo Ivanov

Filluan konsultimet e ITN për krijimin e një qeverie

Partia më e madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” (ITN) filloi konsultimet për të formuar një qeveri. Ato mbahen në ndërtesën e parlamentit. Takimi i parë ditën e premte ishte me “Bullgarinë Demokratike”. Pas përfundimit, dy kryetarët e..

botuar më 21-07-23 5.41.MD