Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në buxhetin shtetëror për 2021 parashikohet mundësi për deficit mbi 3 për qind

Foto: arkiv

Në rast rrethana të jashtëzakonshme deficiti buxhetor të mund të tejkalojë pragun e parashikuar nga 3 për qind nga Produkti i Brendshëm Bruto, ofron Ministria e Financave. Pandemia Covid-19 dhe stangacioni global ekonomik vendosën në provë kornizat fiskale të një numri të madh shtetesh duke përfshirë edhe Bullgarinë, arsyetohen motivet e ministrisë.

Në deficitin shtetëror nuk do të përfshihen shpenzimet me mjete nga BE, duke përfshirë edhe bashkëfinancimin kombëtar. Krahas kësaj parashikohet që mjetet e pashfrytëzuara të shfrytëzohen për politika të tjera me prioritet.


Më shumë nga rubrika

Ljubomir Kyçukov: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe - akoma larg

Bullgaria duhet të jetë aktive në negocimin e marrëdhënieve të saj me Britaninë e Madhe pas Brexit, por të bazohet mbi interesat e përbashkëta të Bashkimit Evropian. Këtë pozitë mbrojti diplomati bullgar Ljubomir Kyçukov në intervistën e tij përpara..

botuar më 20-10-22 7.05.PD

Pse blloku i 7-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është me rëndësi për Bullgarinë?

Qeveria i dha dritë jeshile procedurës së ndërtimit të reaktorit të 7-të bërthamor të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Aktualisht ky central i vetmi atomik bullgar disponon dy reaktorë rusë me kapacitet me nga 1000 megavat secili. Ata..

botuar më 20-10-21 7.05.PD
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

botuar më 20-10-20 1.58.MD