Bullgaria dhe Shqipëria nënshkruan një Memorandum për turizmin

Dy ministrat Gent Cakaj dhe Marijana Nikollova
Foto: Ministria e Turizmit

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit Marijana Nikollova dhe Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë Gent Cakaj nënshkruan në Sofje një Memorandum për mirëkuptim dhe bashkëpunim në fushën e turizmit, transmetoi BTA.

Besoj se me zhvillimin e projekteve tona të ardhshme të përbashkëta, përfshi këtu dhe ato në kuadrin e korridorit të tetë panevropin, do të kontribuojmë më shumë për zhvillimin e regjionit, tha Marijana Niollova.

Ka për t’u bërë shumë, qa ta rritim numrin e turistëve, tha nga ana e vet Gent Cakaj. Qëllimi i parë është rifillimi i fluturimeve direkte Sofja – Tirana. Inkurajojmë edhe bashkëpunimin mes porteve në Durrës dhe Varna, si dhe punën e mëtejshme për ndërtimin e korridorit Nr. 8, nënvizoi gjithashtu mysafiri shqiptar.

Më shumë nga rubrika

Sezoni vjeshtë-dimër në det ka filluar

Gjatë javës së kaluar qyteti Burgas priti 25 turistët e parë nga Ukraina për një pushim të kombinuar për periudhën vjeshtë-dimër. Sipas traditës së vjetër bullgare turistët u pritën me bukë dhe mjaltë , nën tingujt e instrumenteve autentike..

botuar më 20-10-24 6.15.PD

Vendosen rregulla unike antiepidemike në pushimoret dimërore

Ministria e Turizmit vendosi rregulla unike antiepidemike dhe masa sanitare në pushimoret për stinën e ardhshme dimërore. Qëllimi është të garantohet shëndeti dhe siguria e turistëve, ndërsa Bullgaria të mbrojë statusin e vet të një destinacioni të..

botuar më 20-10-21 3.32.MD

Në qytetin Bansko hapet laborator për teste të shpejta PCR

Mbajtja e maskave në të hapur tashmë është e detyrueshme në pushimoren dimërore Bansko, vendosën autoritetet vendore. Në qytet do të fillojë të punojë një laborator për PCR teste, ku rezultatet do të dalin deri në 2 orë. Kështu turistët e huaj të cilët..

botuar më 20-10-21 2.57.MD