Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Afro 30 000 fermerë janë të ndihmuar për shkak të Covid-19

Foto: dfz.bg

Afro 30 000 fermerë tanimë kanë mare mbështetje nga fondi shtetëror “Bujqësi” nën masën e jashtëzakonshme për kompensimin e dëmeve nga Covid-19. Për këtë njoftoi Ministria e Bujqësisë.

Masa ka një buxhet prej 48 milionë euro, nga të cilat 36 milionë euro tanimë janë të paguara. Ndihma financiare është nën formën e një shume të njëhershme dhe është drejtuar ndaj sektorit të rritjes së bimëve, blegtorisë dhe bletarisë.


Më shumë nga rubrika

Pas fundit të krizës në skenë do të dalin sipërmarrësit socialë

Afro 4700 organizata te ne e quajnë veten ndërmarrje sociale dhe me veprimtarinë e tyre kontribuojnë për 1-2% prej Produktit të Brendshëm Bruto. Në të njëjtën kohë sektori i ekonomisë sociale dhe solidare me Bashkimin Evropian formon 7-8% prej prodhimit..

botuar më 20-10-28 6.05.PD

Projektbuxheti për vitin 2021 – shumë shpenzime dhe pikëpyetje

Projetkbuxheti për vitin 2021 shkaktoi shumë reaksione dhe pyetje nga financierët në vend. Ndoshta më ekstrem ishte vlerësimi i ish-Ministrit të Ekonomisë Nikollaj Vasilev , i cili në një intervistë për televizionin bTV e quajti kornizën e ardhshme..

botuar më 20-10-26 12.41.MD
Kirill Ananiev

Më se 3 miliard leva për krizën Covid parashikohen vitin e ardhshëm

Ministri i financave Kirill Ananiev caktoi buxhetin e vitit 2021 si “antiepidemik”. “Në të ka prioritete të qarta të orientuara te masat për kapërcimin e pasojave nga kriza” shpjegoi ai para BNR. Ananiev tha se buxheti është i balancuar midis..

botuar më 20-10-25 1.37.MD