Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Teatri Satirik në Sofje – një vend i sigurt në kushtet e Covid-19

Foto: arkiv

Teatri Satirik në kryeqytet tregon dhjetë shkaqe të cilët e radhitin ndër vendet më të sigurta publike në kohën e pandemisë.

Spektatorët hyjnë dhe dalin përmes portave të ndryshme të gjera, ndërsa lëvizja realizohet nëpër korridore që nuk kryqëzohen.

Sipërfaqet në godinë sigurojnë hapësirë të madhe personale, ndërsa spektatorët janë në distancë të rekomanduar midis njeri tjetrit.

Ventilimi i sallonit është me qarkullim të ajrit të freskët nga jashtë. Godina përbrenda pastrohet dy herë në ditë dhe çdo dy orë dezinfektohet.

Si rezultat salloni teatror është disa herë më i sigurt se sa transporti publik, objektet tregtare, spitalet, farmacitë.


Më shumë nga rubrika

Kujtesa vizuale e Bullgarisë е shekullit të 20-të në një platformë të re

Thonë se një fotografi flet më shumë prej qindra fjalëve. Prandaj interesi ndaj fotografive bardh e zi nga e kaluara është kaq i madh  dhe gjithmonë shkakton emocion. Dhe çfarë të themi kur bëhet fjalë  për fotografi nga një e kaluar e afërt, që..

botuar më 20-11-26 6.15.PD

Teknikë nga koha e socializmit prezantohet në një ekspozitë

Ekspozita “Teknika rreth nesh nga koha e pushtetit popullor” rilind periudhën, në të cilën propaganda socialiste hyn nëpër shtëpitë përmes radio-stacionit, muzika përhapet nga një gramafoni, kurse kaçurrelat në flokët e grave qëndrojnë në formë të..

botuar më 20-11-24 7.15.PD

Kapana në Plovdiv është pjesë nga “Trashëgimia Kulturore Еvropiane në Veprim”

Kapana në Plovdiv është lagja e parë e industrive krijuese në Bullgari. Ajo tanimë është pjesë nga lista evropiane me qytete “Trashëgimia kulturore në veprim”,  të cilët kanë realizuar ide inovative për ruajtjen e trashëgimisë kulturore...

botuar më 20-11-22 7.10.PD